tan2016-3-24_115049715_0.jpg

Vesti

24.03.2016. - 14:16

Dok je Srbije i pamćenja treba obilaziti mesta stradanja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odao je danas polaganjem venaca poštu stradalima u napadu na bolnicu "Dragiša Mišović" u Beogradu, poručivši da dok je Srbije i pamćenja, sva mesta stradanja u bombardovanju treba obilaziti.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odao je danas polaganjem venaca poštu stradalima u napadu na bolnicu "Dragiša Mišović" u Beogradu, poručivši da dok je Srbije i pamćenja, sva mesta stradanja u bombardovanju treba obilaziti. "Dok postoji Srbije i pamćenja, ovakva mesta stradanja treba obilaziti jer bi nas nedostatak pamćenja pretvorio u neki drugi narod i neke druge ljude", rekao je Nikolić novinarima pošto je položio venac na spomen-obeležje sedmorici vojnika i tri pacijenta te bolnice koji su poginuli u bombardovanju 20. maja 1999. godine. Predsednik je istakao da se na današnji dan trudi da svake godine ode na drugo mesto stradanja jer, kako je rekao, ni agresor nije birao koga će da ubija. U bombardovanju bolnice bilo je žrtava na mestu gde se bori za život i gde nije smela da padne bomba, primetio je Nikolić i dodao: "Sva mesta, a ovo najviše, su sramota jedne civilizacije na kraju 20. veka, koja se razračunavala sa jednom politikom i rukovodstvom koje joj nije bilo po volji". U bombardovanju Srbije udružile su se mnoge države da počine zločin, naveo je Nikolić i zaključio da zato to treba pamtiti.

 

 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).