baku_2_velika.jpg

Vesti

22.05.2018. - 23:43

Dvodnevna poseta Azerbejdžanu

Predsednik Republike Srbije  Aleksandar Vučić nastavio je danas posetu Azerbejdžanu polaganjem venca u Bakuu na spomenik lideru nacije Hejdaru Alijevu.

Predsednik Vučić sastao se danas i sa predsednikom azerbejdžanskog parlamenta Oktajem Asadovim, koji mu je zahvalio na poseti,  uveren da će ona biti novi podsticaj razvoju bilateralnih odnosa dve zemlje.
 
„Zajedničkim planom o strateškom partnerstvu potvrđen je princip suvereniteta i celovitosti naše dve zemlje. Uveren sam da će ovi dokumenti dalje jačati naše odnose“, naglasio je predsednik parlamenta Asadov i naveo da je njegova zemlja zainteresovana i za razvoj trgovinskih odnosa sa Srbijom.
 
„Uveren sam da će i trgovinska razmena dostići daleko viši nivo. Azerbejdžanski privrednici su mnogo novca ulagali u naš region, i mi smo uvereni da će pokazati interesovanje da ulože novac u najprijateljskiju zemlju u regionu“, rekao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Srbije  razgovarao je i sa azerbejdžanskim privrednicima, posetio novu zgradu srpske ambasade i Azerbejdžanski univerzitet za jezike, gde je danas otvoren Centar za srpski jezik i kulturu. U ovom Centru, predsednika Vučića  je dočekao dekan univerziteta Kamal Abdulaje, a ceremoniji uručenja  počasnog doktorata predsedniku Srbije prethodilo je intoniranje himne „Bože pravde“.
 
"Hvala za veliku čast koju ste učinili, meni lično i Srbiji. Multikulturalnost je od ključnog značaja za razvoj jedne zemlje. Hvala na otvaranju Centra. Verujem da će to još više približiti naše zemlje", izjavio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).