baku_2_velika.jpg

Вести

22.05.2018. - 23:43

Дводневна посета Азербејџану

Председник Републике Србије  Александар Вучић наставио је данас посету Азербејџану полагањем венца у Бакуу на споменик лидеру нације Хејдару Алијеву.

Председник Вучић састао се данас и са председником азербејџанског парламента Октајем Асадовим, који му je захвалио на посети,  уверен да ће она бити нови подстицај развоју билатералних односа две земље.
 
„Заједничким планом о стратешком партнерству потврђен је принцип суверенитета и целовитости наше две земље. Уверен сам да ће ови документи даље јачати наше односе“, нагласио је председник парламента Асадов и навео да је његова земља заинтересована и за развој трговинских односа са Србијом.
 
„Уверен сам да ће и трговинска размена достићи далеко виши ниво. Азербејџански привредници су много новца улагали у наш регион, и ми смо уверени да ће показати интересовање да уложе новац у најпријатељскију земљу у региону“, рекао је председник Вучић.
 
Председник Србије  разговарао је и са азербејџанским привредницима, посетио нову зграду српске амбасаде и Азербејџански универзитет за језике, где је данас отворен Центар за српски језик и културу. У овом Центру, председника Вучића  је дочекао декан универзитета Камал Абдулаје, а церемонији уручења  почасног доктората председнику Србије претходило је интонирање химне „Боже правде“.
 
"Хвала за велику част коју сте учинили, мени лично и Србији. Мултикултуралност је од кључног значаја за развој једне земље. Хвала на отварању Центра. Верујем да ће то још више приближити наше земље", изјавио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).