001.jpg

Vesti

03.10.2017. - 13:38

"Hvala što se radujemo"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas srpske odbojkašice posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji.

Predsednik Vučić je, nakon bronzanih odbojkaša sa EP, ugostio i žensku selekciju u svom kabinetu, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem.
"Zahvalio bih vam se na odličnom rezultatu, mnogo više ljudi ste obradovale nego što smo mogli da vidimo na ulicama Beograda, ne samo u Srbiji, već i Republici Srpskoj. Vaše finale je bilo najgledanije tog dana", rekao je predsednik Vučić.
Kako je predsednik naglasio, zlato odbojkašica veliko je zbog sportskog uspeha, ali i promocije zemlje, posebno što je odbojka popularna u protestantskim zemljama, Holandiji i Skandinaviji.
Predsednik je podsetio da je od 2000. do 2013. godine osvojeno ukupno 117 medalja na velikim takmičenjima, a u poslednje četiri godine, 126.
"Tačno je da nam ide bolje i za to su sportisti zaslužni. Podigli ste ugled Srbiji, zahvaljujući vama mi smo veoma popularni", rekao je predsednik Vučić odvojkašicama koje su na prijem kod predsednika došle sa predsednikom Saveza Zoranom Gajićem, potpredsednikom Ivanom Miljkovićem i selektorom Zoranom Terzićem.
Predsednik je dodao da veruje da će Vlada Srbije, na njegov predlog, dodatno pojačati nagrade za medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.
Predsednik Srbije je od kapitena odbojkašica Milene Rašić dobio uramljenu sliku reprezentacije sa postolja u Bakuu.

Beograd, 03. oktobar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).