03.10.2017

"Хвала што се радујемо"

Председник Србије Александар Вучић примио је данас српске одбојкашице после освајања златне медаље на Европском првенству у Азербејџану и Грузији.

Председник Вучић је, након бронзаних одбојкаша са ЕП, угостио и женску селекцију у свом кабинету, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем.
"Захвалио бих вам се на одличном резултату, много више људи сте обрадовале него што смо могли да видимо на улицама Београда, не само у Србији, већ и Републици Српској. Ваше финале је било најгледаније тог дана", рекао је председник Вучић.
Како је председник нагласио, злато одбојкашица велико је због спортског успеха, али и промоције земље, посебно што је одбојка популарна у протестантским земљама, Холандији и Скандинавији.
Председник је подсетио да је од 2000. до 2013. године освојено укупно 117 медаља на великим такмичењима, а у последње четири године, 126.
"Тачно је да нам иде боље и за то су спортисти заслужни. Подигли сте углед Србији, захваљујући вама ми смо веома популарни", рекао је председник Вучић одвојкашицама које су на пријем код председника дошле са председником Савеза Зораном Гајићем, потпредседником Иваном Миљковићем и селектором Зораном Терзићем.
Председник је додао да верује да ће Влада Србије, на његов предлог, додатно појачати награде за медаље на Олимпијским играма у Токију 2020.
Председник Србије је од капитена одбојкашица Милене Рашић добио урамљену слику репрезентације са постоља у Бакуу.

Фото Тањуг, Димитрије Гол