lrg_nd502462.jpg

Vesti

05.10.2017. - 15:22

„Nezaposlenost u Rumi će biti ispod 10%“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je prisutvovao svečanom otvaranju fabrike kompanije „CG Corp Global“ u Rumi, koja će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Wai Wai.

Pogon u Rumi je za kompaniju „CG Corp Global“ iz Nepala prvi pogon u Evropi.
Svečanom otvaranju fabrike su prisustvovali i vlasnik kompanije „CG Corp Global“ Binod Čodri, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i ambasadorka Indije Narinder Čauhan.

Ova grinfild investicija trenutno je tehnološki najopremljeniji i najmoderniji proizvodni pogon od svih koji posluju u okviru ove grupe. Fabrika se prostire na 6. 000 kvadarata, a u investiciji vrednoj blizu devet miliona evra posao je dobilo 100 ljudi. Plan je da do kraja sledeće godine posao dobije više od 400 radnika.

U fabrici u Rumi proizvodiće se instant nudle za potrebe lokalnog i tržišta Evrope.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u septembru 2016. godine, a izveli su ih izvođači i podizvođači iz Srbije.

U sastav proizvoda ulazi više od 80 odsto sirovina i reprometerijala iz Srbija, a 80 odsto proizvedene robe biće izvezeno u različite zemlje Evrope, na Srednji istok i u Ameriku.
„CG Corp Global“ posluje u više od 30 zemalja, ima 76 brendova u 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta.

Ruma, 05. oktobar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).