lrg_nd502462.jpg

Вести

05.10.2017. - 15:22

„Незапосленост у Руми ће бити испод 10%“

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је присутвовао свечаном отварању фабрике компаније „CG Corp Global“ у Руми, која ће производити нудле светски познатог бренда Wai Wai.

Погон у Руми је за компанију „CG Corp Global“ из Непала први погон у Европи.
Свечаном отварању фабрике су присуствовали и власник компаније „CG Corp Global“ Бинод Чодри, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник општине Рума Слађан Манчић и амбасадорка Индије Нариндер Чаухан.

Ова гринфилд инвестиција тренутно је технолошки најопремљенији и најмодернији производни погон од свих који послују у оквиру ове групе. Фабрика се простире на 6. 000 квадарата, а у инвестицији вредној близу девет милиона евра посао је добило 100 људи. План је да до краја следеће године посао добије више од 400 радника.

У фабрици у Руми производиће се инстант нудле за потребе локалног и тржишта Европе.

Радови на изградњи фабрике почели су у септембру 2016. године, а извели су их извођачи и подизвођачи из Србије.

У састав производа улази више од 80 одсто сировина и репрометеријала из Србија, а 80 одсто произведене робе биће извезено у различите земље Европе, на Средњи исток и у Америку.
„CG Corp Global“ послује у више од 30 земаља, има 76 брендова у 122 различите компаније са више од 10.000 запослених широм света.

Рума, 05. октобар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).