tan2017-11-9_12114701_0.jpg

Vesti

09.11.2017. - 13:38

Obilazak gradilišta Galerije Beograda na vodi

Predsednik Vučić je danas obišao gradilište u okviru Beograda na vodi, gde su 22. septembra počeli radovi na izgradnji konstrukcije "BW galerije" - najvećeg tržnog centra u Srbiji i regionu, koji će biti završen 2020.

Na gradilištu gde je krajem septembra postavljeno 3.800 šipova, sada je postavljena i temeljna ploča."BW galerija" biće jedna od centralnih tačaka projekta Beograd na vodi i prostiraće se na površini većoj od 300.000 kvadratnih metara, a tu je uključena i nadzemna površina od 143.000 kvadrata i 93.000 kvadrata, namenjenih za izdavanje. Tržni centar će imati i 3.700 parking mesta.
Otvaranje "BW galerije" predviđeno je za 2020. godinu, kada će biti završena i prva faza projekta Beograd na vodi, a osim tržnog centra, ta faza obuhvata i "BW residences", "BW vista", "BW park view ", kao i "St. Ridges Beograd" smešten u Kuli Beograd.
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što više od 700 radnika radi na ovom gradilištu, dodajući da je prelepo videti ovoliki broj srpskih radnika. Beograd jeste grad dizalica, a mnogi drugi nisu, što, kako ističe, planira da se promeni u budućnosti. Predsednik je kazao da se gradi najveći trgovinski centar na Balkanu, koji će biti tri do četiri puta veći od Delta sitija ili Ušća. Predsednik je takođe rekao je da će iza tog centra krenuti izgradnja tornja, koji će predstavljati simbol Beograda i Srbije. "Za neki dan sve procedure će se završiti i krenuće radovi za postavljanje prve ploče za toranj i kulu", naglasio je Vučić.
Istakao je da ovakva gradilišta doprines rastu BDP, smanjenju nezaposlenosti, te da je uveren da je to izvanredan projekat. Predsednike je dodao i da će krajem marta ljudi moći da se usele u prve zgrade na Beogradu na vodi. Predsednik je izrazio uverenje da će Beograđani i građani Srbije moći da se ponose onim što će ovde moći da vide.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).