tan2017-11-9_12114701_0.jpg

Вести

09.11.2017. - 13:38

Обилазак градилишта Галерије Београда на води

Председник Вучић је данас обишао градилиште у оквиру Београда на води, где су 22. септембра почели радови на изградњи конструкције "БW галерије" - највећег тржног центра у Србији и региону, који ће бити завршен 2020.

На градилишту где је крајем септембра постављено 3.800 шипова, сада је постављена и темељна плоча."БW галерија" биће једна од централних тачака пројекта Београд на води и простираће се на површини већој од 300.000 квадратних метара, а ту је укључена и надземна површина од 143.000 квадрата и 93.000 квадрата, намењених за издавање. Тржни центар ће имати и 3.700 паркинг места.
Отварање "БW галерије" предвиђено је за 2020. годину, када ће бити завршена и прва фаза пројекта Београд на води, а осим тржног центра, та фаза обухвата и "БW residences", "БW vista", "БW park view ", као и "St. Ridges Beograd" смештен у Кули Београд.
Председник Вучић је изразио задовољство што више од 700 радника ради на овом градилишту, додајући да је прелепо видети оволики број српских радника. Београд јесте град дизалица, а многи други нису, што, како истиче, планира да се промени у будућности. Председник је казао да се гради највећи трговински центар на Балкану, који ће бити три до четири пута већи од Делта ситија или Ушћа. Председник је такође рекао је да ће иза тог центра кренути изградња торња, који ће представљати симбол Београда и Србије. "За неки дан све процедуре ће се завршити и кренуће радови за постављање прве плоче за торањ и кулу", нагласио је Вучић.
Истакао је да оваква градилишта допринес расту БДП, смањењу незапослености, те да је уверен да је то изванредан пројекат. Председнике је додао и да ће крајем марта људи моћи да се уселе у прве зграде на Београду на води. Председник је изразио уверење да ће Београђани и грађани Србије моћи да се поносе оним што ће овде моћи да виде.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).