Obilazak Subotice, Palića i Lovćenca

Vesti

01.09.2023. - 15:33

Obilazak Lovćenca, Subotice i Palića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u poseti Lovćencu, Subotici i Paliću. Predsednik je prvo posetio OŠ "Vuk Karadžić" kod Malog Iđoša, koja je dobila modernu HUAWEI IdeaHub tablu i tom prilikom izjavio da će ta davno izgrađena škola biti kompletno rekonstruisana.

„Doneli smo odluku da uradimo kompletnu rekonstrukciju škole, ono što nismo poslednjih 50 godina, a za taj projekat će država uložiti veliki novac. Takođe, u opštini Mali Iđoš ćemo da uradimo kanalizaciju i prečišćivače, što će biti ne lak i veoma važan proces za celu Srbiju, posebno sever naše zemlje. Molim vas da nam pomognete da i u budućnosti radimo još vrednije i marljivije, da zemlju guramo napred i deci obezbedimo sigurnu budućnost. Veoma je važno da nastavimo da se razvijamo, da čuvamo mir za našu decu i da u svakom trenutku razmišljamo kako da radimo i doprinosimo više. Hvala na velikoj podršci i tome što razumete svoju državu i kada je teško, tako vodeći računa ne samo o svojim porodicama i sugrađanima, već, prvenstveno, o svojoj Srbiji“, rekao je predsednik Vučić okupljenim građanima. 
 
Obilazak Subotice, Palića i Lovćenca

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je, takođe, izjavio da su od danas povećane plate prosvetnim i medicinskim  radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. godini iznositi više od 400 evra. 
 
Tokom posete školi, predsednik Vučić se obratio putem video linka i đacima u drugih šest škola koje su, osim ove, dobile table i to u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini.  
 
Obilazak Subotice, Palića i Lovćenca

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik se zatim uputio ka Subotici gde mu je, na Svečanoj sednici Skupštine grada, povodom Dana Subotice, uručena povelja počasnog građanina tog grada.  
 
Obilazak Subotice, Palića i Lovćenca

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Hvala vam na ovom, za mene izuzetnom priznanju, a građanima Subotice čestitam Dan grada. Počastvovan sam ovim priznanjem i nadam se da sam i lično, barem malo, doprineo razvoju Subotice, što ću nastaviti da radim i u budućnosti. Niko nam ne može oduzeti sve ono što smo uradili za ovaj grad, fabrike koje smo doveli, ključne infrastrukturne projekte u kojima smo učestvovali. Subotica se neverovatno brzo razvija i danas je peti grad po veličini u Srbiji. Znam da ćemo još mnogo toga morati i moći da uradimo za građane Subotice, a ova nagrada je samo podsticaj za dalji rad", rekao je predsednik Vučić obraćajući se prisutnima.  
 
Obilazak Subotice, Palića i Lovćenca

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je završio posetu severu zemlje obilaskom novoizgrađenog akva parka na Paliću i tom prilikom izjavio da ovaj kraj, ali i Srbija, dobijaju jedan od najmodernijih vodenih kompleksa koji vredi 15 miliona evra. On je ocenio da će ovaj projekat podići turistički potencijal ne samo Palića, već i cele Srbije. 
 
Obilazak Subotice, Palića i Lovćenca

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Akva park na Paliću bitan je za celokupnu turističku ponudu Srbije. Ovo moderno zdanje biće raj na zemlji za decu, a ja verujem da ćemo još nekim sadržajima dostići konkurentnost na centralnoevropskom tržištu turističkih destinacija. Mnogo toga smo uradili na severu Srbije, a verujem da će ovaj projekat, ukoliko se na pametan način bude koristio, doprineti daljem ubrzanju i skoku broja turista u ovom delu zemlje. Posebno bih se zahvalio Ištvanu Pastoru, jer bismo bez njegove energije, truda, rada i posvećenosti, teško ikad završili sve ove projekte", zaključio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).