Обилазак Суботице, Палића и Ловћенца

Вести

01.09.2023. - 15:33

Обилазак Ловћенца, Суботице и Палића

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је данас у посети Ловћенцу, Суботици и Палићу. Председник је прво посетио ОШ "Вук Караџић" код Малог Иђоша, која је добила модерну HUAWEI IdeaHub таблу и том приликом изјавио да ће та давно изграђена школа бити комплетно реконструисана.

„Донели смо одлуку да урадимо комплетну реконструкцију школе, оно што нисмо последњих 50 година, а за тај пројекат ће држава уложити велики новац. Такође, у општини Мали Иђош ћемо да урадимо канализацију и пречишћиваче, што ће бити не лак и веома важан процес за целу Србију, посебно север наше земље. Молим вас да нам помогнете да и у будућности радимо још вредније и марљивије, да земљу гурамо напред и деци обезбедимо сигурну будућност. Веома је важно да наставимо да се развијамо, да чувамо мир за нашу децу и да у сваком тренутку размишљамо како да радимо и доприносимо више. Хвала на великој подршци и томе што разумете своју државу и када је тешко, тако водећи рачуна не само о својим породицама и суграђанима, већ, првенствено, о својој Србији“, рекао је председник Вучић окупљеним грађанима. 
 
Обилазак Суботице, Палића и Ловћенца

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је, такође, изјавио да су од данас повећане плате просветним и медицинским  радницима за 5,5 одсто и додао да је уверен да ће минимална зарада у 2024. години износити више од 400 евра. 
 
Током посете школи, председник Вучић се обратио путем видео линка и ђацима у других шест школа које су, осим ове, добиле табле и то у Крупњу, Панчеву, Петровцу, Варварину, Неготину и Мерошини.  
 
Обилазак Суботице, Палића и Ловћенца

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник се затим упутио ка Суботици где му је, на Свечаној седници Скупштине града, поводом Дана Суботице, уручена повеља почасног грађанина тог града.  
 
Обилазак Суботице, Палића и Ловћенца

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Хвала вам на овом, за мене изузетном признању, а грађанима Суботице честитам Дан града. Почаствован сам овим признањем и надам се да сам и лично, барем мало, допринео развоју Суботице, што ћу наставити да радим и у будућности. Нико нам не може одузети све оно што смо урадили за овај град, фабрике које смо довели, кључне инфраструктурне пројекте у којима смо учествовали. Суботица се невероватно брзо развија и данас је пети град по величини у Србији. Знам да ћемо још много тога морати и моћи да урадимо за грађане Суботице, а ова награда је само подстицај за даљи рад", рекао је председник Вучић обраћајући се присутнима.  
 
Обилазак Суботице, Палића и Ловћенца

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је завршио посету северу земље обиласком новоизграђеног аква парка на Палићу и том приликом изјавио да овај крај, али и Србија, добијају један од најмодернијих водених комплекса који вреди 15 милиона евра. Он је оценио да ће овај пројекат подићи туристички потенцијал не само Палића, већ и целе Србије. 
 
Обилазак Суботице, Палића и Ловћенца

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Аква парк на Палићу битан је за целокупну туристичку понуду Србије. Ово модерно здање биће рај на земљи за децу, а ја верујем да ћемо још неким садржајима достићи конкурентност на централноевропском тржишту туристичких дестинација. Много тога смо урадили на северу Србије, а верујем да ће овај пројекат, уколико се на паметан начин буде користио, допринети даљем убрзању и скоку броја туриста у овом делу земље. Посебно бих се захвалио Иштвану Пастору, јер бисмо без његове енергије, труда, рада и посвећености, тешко икад завршили све ове пројекте", закључио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).