tan2018-1-6_12140945_0.jpg

Vesti

06.01.2018. - 12:49

Obilazak zgrade Narodnog muzeja u Beogradu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišli su danas zgradu Narodnog muzeja u Beogradu.

Narodni muzej zatvoren je za posetioce još 2003. godine, a u toku je kompletna obnova zdanja i stvaranje uslova za ponovno otvaranje ove kulturne institucije od nacionalnog značaja. Radovi u unutrašnjosti muzeja, koji su do sada završeni više od 80 posto, počeli su sredinom 2016. godine. U Narodnom muzeju, svakodnevno na rekonstrukciji i adaptaciji tog objekta, površine 11.300 kvadratnih metara, radi više od 50 radnika različite struke.
 
Sa predsednikom i premijerkom radove na obnovi obišli su i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i gradski menadžer Goran Vesić.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Narodni muzej otvoriti svoja vrata na Vidovdan 2018. i da će građani, ali i turisti iz celog sveta moći da vide bogatu kulturnu ponudu ove ključne ustanove srpske kulture i duhovnosti.
 
„Ovde od 2003. nema stalne postavke. Veoma sam zadovoljan što smo suštinski počeli obnovu 2014. Imaćete vremena da vidite kako se priprema postavka i verujem da na Vidovdan možemo da otvorimo vrata ovog muzeja, koji je uz Narodno pozorište sasvim sigurno najznačajnija srpska kulturna ustanovu za građane Srbije i sveta“, naglasio je predsednik Vučić i rekao da svesno govori o građanima sveta, imajući u vidu sve veći broj turista u Beogradu i Srbiji.
 
„Imali ste priliku da čujete na ulicama turski, kineski, engleski, više nego srpski baš ovde na Trgu Republike ili Knez Mihailovoj. Kulturni turizam je nešto što privlači najveći broj turista. To će značiti više novca, radnih mesta, veći interes, kada završimo Muzej“, ukazao je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).