tan2018-1-6_12140945_0.jpg

Вести

06.01.2018. - 12:49

Обилазак зграде Народног музеја у Београду

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишли су данас зграду Народног музеја у Београду.

Народни музеј затворен је за посетиоце још 2003. године, а у току је комплетна обнова здања и стварање услова за поновно отварање ове културне институције од националног значаја. Радови у унутрашњости музеја, који су до сада завршени више од 80 посто, почели су средином 2016. године. У Народном музеју, свакодневно на реконструкцији и адаптацији тог објекта, површине 11.300 квадратних метара, ради више од 50 радника различите струке.
 
Са председником и премијерком радове на обнови обишли су и министар културе и информисања Владан Вукосављевић и градски менаџер Горан Весић.
 
Председник Србије Александар Вучић изразио је данас уверење да ће Народни музеј отворити своја врата на Видовдан 2018. и да ће грађани, али и туристи из целог света моћи да виде богату културну понуду ове кључне установе српске културе и духовности.
 
„Овде од 2003. нема сталне поставке. Веома сам задовољан што смо суштински почели обнову 2014. Имаћете времена да видите како се припрема поставка и верујем да на Видовдан можемо да отворимо врата овог музеја, који је уз Народно позориште сасвим сигурно најзначајнија српска културна установу за грађане Србије и света“, нагласио је председник Вучић и рекао да свесно говори о грађанима света, имајући у виду све већи број туриста у Београду и Србији.
 
„Имали сте прилику да чујете на улицама турски, кинески, енглески, више него српски баш овде на Тргу Републике или Кнез Михаиловој. Културни туризам је нешто што привлачи највећи број туриста. То ће значити више новца, радних места, већи интерес, када завршимо Музеј“, указао је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).