Obraćanje javnosti predsednika Vučića

Vesti

27.08.2022. - 12:47

Obraćanje javnosti predsednika Vučića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti povodom izbora mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

Tom prilikom predsednik Vučić predložio je Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade, navodeći da je veoma važno da ona ostane premijerka kako bi se nastavilo i užurbano radilo na rešavanju tekućih i problema koji nas u narednom periodu očekuju.
 
Obraćanje javnosti predsednika Vučića

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„U skladu sa Ustavom Republike Srbije, na osnovu člana 112, stav 1, tačka 3, člana 127, stav 1 Ustava Republike Srbije, člana 18 i člana 24, stav 3 Zakona o predsedniku Republike, a pošto sam saslušao mišljenje predstavnika deset izbornih lista, doneo sam odluku o predlogu kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije. Narodnoj Skupštini Republike Srbije predložio sam Anu Brnabić kao kandidata za predsednika Vlade, uz puno poverenje da će, kao i do sada, nastaviti da radi uz punu posvećenost i lojalnost Srbiji”, rekao je predsednik i dodao da će sva tri kandidata za ovo mesto biti važni članovi Vlade.
 
Obraćanje javnosti predsednika Vučića

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik Vučić je, takođe, izjavio da nisu planirane nikakve restrikcije struje i isključenja, a da je veoma važno da i građani štede struju.
 
"Ne postoje planovi za restrikcije struje naredne zime, iako je situacija u ovoj oblasti izuzetno teška. Zbog toga je važno da nova Vlada napravi plan da oni koji uštede struju u odnosu na isti mesec prethodne godine, imaju velike popuste na cenu električne energije“, poručio je predsednik.
 
Obraćanje javnosti predsednika Vučića

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik Vučić je istakao da su poslednji pregovori sa Prištinom i posrednicima bili nimalo laki. 
 
„Pred nama su važni dani i po pitanju Kosova i Metohije. Naši razgovori sa kosovskim Albancima su bili teški, a sa posrednicima još teži. Ono na čemu insistiramo i što želim kratko da poručim je da nema govora o međusobnom priznanju i da ne postoji ništa o čemu želimo da pričamo bez Zajednice srpskih opština. Važno je da reagujemo mirno i stabilno i zato moramo biti ozbiljni i posvećeni dijalogu“, naglasio je predsednik Vučić.
 
Obraćanje javnosti predsednika Vučića

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik je najavio da će od 1. septembra Beograd biti domaćin velike sesije Otvorenog Balkana u okviru koje će se održati i sajam vina, te da će tom prilikom u Beogradu boraviti premijeri Severne Makedonije i Albanije Dmitar Kovačevski i Edi Rama, ako i ministri spoljnih poslova Turske i Mađarske.
 
„Takođe nas čeka i veliki sajam u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Biće to fantastična manifestacija, promocija Srbije i Beograda, kao i Skoplja i Tirane, našeg zajedništva i zajedničkog pristupa budućnosti“, poručio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).