Обраћање јавности председника Вучића

Вести

27.08.2022. - 12:47

Обраћање јавности председника Вучића

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се данас јавности поводом избора мандатара за састав нове Владе Републике Србије.

Том приликом председник Вучић предложио је Ану Брнабић као кандидата за председника Владе, наводећи да је веома важно да она остане премијерка како би се наставило и ужурбано радило на решавању текућих и проблема који нас у наредном периоду очекују.
 
Обраћање јавности председника Вучића

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„У складу са Уставом Републике Србије, на основу члана 112, став 1, тачка 3, члана 127, став 1 Устава Републике Србије, члана 18 и члана 24, став 3 Закона о председнику Републике, а пошто сам саслушао мишљење представника десет изборних листа, донео сам одлуку о предлогу кандидата за председника Владе Републике Србије. Народној Скупштини Републике Србије предложио сам Ану Брнабић као кандидата за председника Владе, уз пуно поверење да ће, као и до сада, наставити да ради уз пуну посвећеност и лојалност Србији”, рекао је председник и додао да ће сва три кандидата за ово место бити важни чланови Владе.
 
Обраћање јавности председника Вучића

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник Вучић је, такође, изјавио да нису планиране никакве рестрикције струје и искључења, а да је веома важно да и грађани штеде струју.
 
"Не постоје планови за рестрикције струје наредне зиме, иако је ситуација у овој области изузетно тешка. Због тога је важно да нова Влада направи план да они који уштеде струју у односу на исти месец претходне године, имају велике попусте на цену електричне енергије“, поручио је председник.
 
Обраћање јавности председника Вучића

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, председник Вучић је истакао да су последњи преговори са Приштином и посредницима били нимало лаки. 
 
„Пред нама су важни дани и по питању Косова и Метохије. Наши разговори са косовским Албанцима су били тешки, а са посредницима још тежи. Оно на чему инсистирамо и што желим кратко да поручим је да нема говора о међусобном признању и да не постоји ништа о чему желимо да причамо без Заједнице српских општина. Важно је да реагујемо мирно и стабилно и зато морамо бити озбиљни и посвећени дијалогу“, нагласио је председник Вучић.
 
Обраћање јавности председника Вучића

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Председник је најавио да ће од 1. септембра Београд бити домаћин велике сесије Отвореног Балкана у оквиру које ће се одржати и сајам вина, те да ће том приликом у Београду боравити премијери Северне Македоније и Албаније Дмитар Ковачевски и Еди Рама, ако и министри спољних послова Турске и Мађарске.
 
„Такође нас чека и велики сајам у оквиру иницијативе Отворени Балкан. Биће то фантастична манифестација, промоција Србије и Београда, као и Скопља и Тиране, нашег заједништва и заједничког приступа будућности“, поручио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).