Obraćanje predsednika Republike Srbije 11.05.2020.

Vesti

11.05.2020. - 21:32

Obraćanje predsednika Republike Srbije 11.05.2020.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti i poručio da se nasiljem u politici ništa neće postići. On je zamolio učesnike izborne trke da kampanja protekne bez nasilja, uz poštovanje političkih protivnika, bez obzira na političku opciju koju zastupaju.

Obraćanje predsednika Republike Srbije 11.05.2020.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je istakao da će izbori 21. juna biti prilika da svi građani izraze svoju političku volju, a političke partije pokažu ozbiljnost i odgovornost. 
 
“Da pokažu koliko im je stalo do Srbije i da planovima i programima pridobiju poverenje građana”, rekao je predsednik Vučić u obraćanju javnosti i, kao predsednik Srbije, poželeo svima dobru sreću i uspeh na izborima. On je zamolio građane  da se ne okupljaju bar do kraja maja, jer nam sada nije potrebno prebrojavanje, već jedinstvo i zajedništvo. 
 
"Znamo ko je većina u Srbiji, ali se to pokazuje na izborima, a ne sad, u vreme kad nismo završili sa epidemijom. Pozivam ljude da sačekaju kraj maja ili jun, da poštujemo savete lekara i da se ponašamo odgovorno", naglasio je predsednik Vučić i pozvao na poštovanje demokratskog poretka Srbije. On je istakao da će svi koji budu pravili nerede, bez obzira kojoj stranačkoj opciji pripadali, biti procesuirani. 
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije 11.05.2020.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je naveo da je pozivao na razgovore nebrojeno puta, ali da je odgovor uvek bio  da  sa njim ne može da se razgovara. 
 
"Pozvao sam ih javno sa konferencije za novinare. Nisu želeli. A razgovore uz ucene i pretnje, ne pada mi na pamet da prihvatam. Mene to ne zanima. Nasiljem se u srpskoj politici ništa neće postići, ta vremena su prošla. Osuđujem brutalno nasilje na Marjana Rističevića", rekao je predsednik Vučić i dodao da je uplašen i zabrinut jer vidi da jačaju ultradesničarski i neskriveno fašistički pokreti u našoj zemlji. 
 
"Nadam se da će naše društvo imati dovoljno snage da se suprostavi anticivilizacijskim težnjama, sa idejama iz vremena inkvizicije", istakao je predsednik Vučić. 
 
Predsednik Vučić poručio je večeras da je u ovom trenutku jedinstvo građana najvažnije, kako bi se izašlo sa planovima i programima za našu veliku pobedu u oporavku ekonomije i napredak srpske privrede. On je rekao i da mu je danas bio poslednji dan na čelu Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 po privredu.
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije 11.05.2020.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Zadovoljan sam što smo isplatili 31, 2 milijarde dinara za minimalac malim i srednjim preduzećima, krenule su garantne šeme preko poslovnih banaka i Fonda za razvoj", naveo je predsednik Vučić i dodao da još nema preciznih statističkih podataka, ali da nismo izgubili na stopi zaposlenosti, odnosno da se nije  uvećala stopa nezaposlenosti. On je rekao da smo izgubili 3.978 zaposlenih u uslugama, smeštaju i hrani, u trgovini na veliko i malo, popravci motornih vozila još 1488, ali da u sektorima prerađivačke industrije imamo rast zaposlenih od 2.679 i 3.699 u sektoru telekomunikacija. 
 
"Pred nama je period u kome ćemo se boriti za investitore, a već sada imamo više od deset velikih investitora za razne gradove. Moliću ljude koji su izgubili posao u inostranstvu da ne idu odmah tamo, nego da pokušaju da pronađu posao u svojoj Srbiji. Za nas je sada od presudnog značaja da poštujemo mere lekara, ali i da gledamo napred. Srbija će ove godine biti zemlja sa najvećom stopom rasta u Evropi, što očekujemo i naredne i 2022. godine. Molim građane da razmisle da deo, ili cele svoje odmore provedu u Srbiji. Ona je prelepa i ne zaostaje za drugim zemljama. Još jednom hvala svima koji podržavaju moj rad. Svima, za koje znam da nisu mogli da trpe i da slušaju samo reči uvrede. Pokažimo poštovanje prema onima koji drugačije misle", poručio je predsednik Vučić.
 
Beograd,
11. maj 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).