Obraćanje predsednika Republike Srbije 18.04.2019.

Vesti

18.04.2019. - 22:03

Obraćanje predsednika Republike Srbije 18.04.2019.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa 27 Srba, koji su pešice došli sa Kosova u Beograd da izraze podršku borbi Srbije i njenog rukovodstva za Kosovo i Metohiju, i obratio se javnosti, govoreći o Berlinskoj konferenciji i Kosovu i Metohiji.

"Hvala vam na tome što ste ne zbog mene, ne zbog bilo koga, već zbog srpske otadžbine i ljubavi prema Kosovu i Metohiji pokazali kako i koliko ste u stanju da se žrtvujete, koliko kilometara da pređete", rekao je predsednik Vučić i zahvalio se Srbima koji su došli sa Kosova.
 
"Mislim da ovi ljudi nisu došli ni zbog jedne partije, niti zbog mene, došli su zbog budućnosti Srbije", istakao je predsednik Vučić i dodao da je pred Srbijom važan period kada je u pitanju Kosovo i Metohija.
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije 18.04.2019.

Foto Tanjug, Dragan Kujundžić

"Ne bih rekao odlučujući, ili nešto što će doneti ne znam kakvo konačno rešenje, ali težak period u kojem očekujem brojne pritiske, kako bi Srbija učinila dodatne ustupke, kako bi, iz meni nepoznatih razloga, umirili kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse i kako bi se otvorila mogućnost za dijalog", naveo je predsednik Vučić i dodao da ide u Berlin da razgovara o svemu i da iznese naše otvorene, jasne i nedvosmislene stavove.
 
"Mi imamo poverenja u predsednika Francuske Makrona i kancelarku Merkel i verujemo da će oni dobro razumeti šta se ovde zbiva i da će taj sastanak biti podsticaj miru i stabilnosti u celom regionu", rekao je predsednik Vučić i dodao da će ruskom i kineskom predsedniku Vladimiru Putinu i Siju Đinpingu prethodno, na sastancima, ukazati da Albanci nisu formirali ZSO, da su uveli taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, da su usvojili platformu za dijalog koja je zapravo protiv dijaloga i da su formirali "Vojsku Kosova", što je u suprotnosti čak i sa njihovim ustavom.
 
Predsednik Vučić je naglasio da će se Srbija  za sebe boriti civilizovanim metodama i poručio da Albanci moraju da znaju da bez kompromisa sa Srbijom nikada neće imati ništa.
 
"Srbija je čekala šest meseci ne uvodeći recipročne mere i nadam se da neće biti potrebe za tim, ali vam kažem da ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora", naveo je predsednik Vučić i naglasio da će Srbija čuvati svoju nezavisnost i suverenitet, i pre svega slobodu i pravo na opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
 
Beograd, 18. april 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).