Обраћање председника Републике Србије 18.04.2019.

Вести

18.04.2019. - 22:03

Обраћање председника Републике Србије 18.04.2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са 27 Срба, који су пешице дошли са Косова у Београд да изразе подршку борби Србије и њеног руководства за Косово и Метохију, и обратио се јавности, говорећи о Берлинској конференцији и Косову и Метохији.

"Хвала вам на томе што сте не због мене, не због било кога, већ због српске отаџбине и љубави према Косову и Метохији показали како и колико сте у стању да се жртвујете, колико километара да пређете", рекао је председник Вучић и захвалио се Србима који су дошли са Косова.
 
"Мислим да ови људи нису дошли ни због једне партије, нити због мене, дошли су због будућности Србије", истакао је председник Вучић и додао да је пред Србијом важан период када је у питању Косово и Метохија.
 
Обраћање председника Републике Србије 18.04.2019.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

"Не бих рекао одлучујући, или нешто што ће донети не знам какво коначно решење, али тежак период у којем очекујем бројне притиске, како би Србија учинила додатне уступке, како би, из мени непознатих разлога, умирили косовско-метохијске Албанце да укину таксе и како би се отворила могућност за дијалог", навео је председник Вучић и додао да иде у Берлин да разговара о свему и да изнесе наше отворене, јасне и недвосмислене ставове.
 
"Ми имамо поверења у председника Француске Макрона и канцеларку Меркел и верујемо да ће они добро разумети шта се овде збива и да ће тај састанак бити подстицај миру и стабилности у целом региону", рекао је председник Вучић и додао да ће руском и кинеском председнику Владимиру Путину и Сију Ђинпингу претходно, на састанцима, указати да Албанци нису формирали ЗСО, да су увели таксу од 100 одсто на робу из централне Србије, да су усвојили платформу за дијалог која је заправо против дијалога и да су формирали "Војску Косова", што је у супротности чак и са њиховим уставом.
 
Председник Вучић је нагласио да ће се Србија  за себе борити цивилизованим методама и поручио да Албанци морају да знају да без компромиса са Србијом никада неће имати ништа.
 
"Србија је чекала шест месеци не уводећи реципрочне мере и надам се да неће бити потребе за тим, али вам кажем да ултиматуме из Приштине не може да трпи довека без одговора", навео је председник Вучић и нагласио да ће Србија чувати своју независност и суверенитет, и пре свега слободу и право на опстанак нашег народа на Косову и Метохији.
 
Београд, 18. април 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).