25.1.2019._velika.jpg

Vesti

25.01.2019. - 22:28

Obraćanje predsednika Republike Srbije 25.01.2019.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras se vanredno obratio građanima Srbije i podsetio na uspehe Srbije u poslednjih nekoliko godina, na teške reforme koje su sprovedene  i saopštio da je uhapšen predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, zbog sumnje da stoji iza paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

„Uspeli smo da vratimo nadu i da u mnogim gradovima otvorimo fabrike, da postanemo partner i podignemo ugled Srbije. Uspeli smo da Srbija bude najprivlačnija za strane investitore, i da podignemo i vratimo pitanje Kosova. Vratili smo Srbiju u igru i da bude činilac koji se pita. Srbijom ne vladaju otuđeni centri moći, ni tajkuni, ni strane ambasade. Narod je izvor vlasti i narod, na slobodnim izborima, donosi odluku“, naglasio je predsednik Vučić na početku svog obraćanja i istakao da se vlast trudi da obezbedi opstanak u ekonomiji, ali da nismo imali najbolje rezultate kada je reč o pravdi. On je podsetio građane da su pre nekoliko dana predložene izmene Krivičnog zakona.

„I ponavljam danas, u najkraćem mogućem roku biće donete izmene Krivičnog zakona i biće donet Zakon o poreklu imovine. Posle toga svima će sve biti jasno u Srbiji, a čini mi se da će kriminalcima biti najjasnije da sa državom nema igre“, zaključio je predsednik Srbije.

Predsednik Vučić je potvrdio da je policija uhapsila Dragoljuba Simonovića, predsednika Opštine Grocka, predsednika Opštinskog odbora SNS-a i člana Glavnog odbora SNS-a, zbog napada na novinara Milana Jovanovića i dodao da je u ceo slučaj bio umešan i jedan policijski službenik.

„Godinama i decenijama, posebno od 2000. do 2012. godine, govori se o partijskim knjižicama kao svemogućim ulaznicama da radite šta hoćete. Srbija će biti pravno sigurna zemlja. Zato vam saopštavam da je Policija Srbije danas uhapsila i zadržala Simonović Dragoljuba, predsednika Opštine Grocka“, rekao je predsednik Vučić.

"Sva lica su priznala izvršenje krivičnog dela, i policajac i neposredni organizator i neposredni izvršioci. Ići ćemo u Grocku da uspostavimo kontakt sa ljudima, da vidimo da li može da funkcioniše, ili da neko drugi formira vlast, ili da se raspišu izbori u Grockoj", naveo je predsednik Vučić.

„Ovo je za nas važan dan, iako nije lep. Pokazuje svu odlučnost i želju da stvari u Srbiji menjamo i da pošaljemo poruku svetu da je Srbija sigurna zemlja. Naš je posao da kažnjavamo i počinioce i nalogodavce, i to će u budućnosti država da čini i to svima mora da bude jasno. Kod nas nije bilo ubijanja novinara kao što je bilo u Slovačkoj, Malti, Danskoj i nekim drugim zemljama EU ili ranjavanja, kao u Crnoj Gori. Posvetićemo se pravdi i vraćanju kontrole u ruke naroda, da niko ne može da  bude toliko bahat da preti, ranjava ili tuče, bez obzira kojoj političkoj stranci pripada“, istakao je predsednik Vučić u svom obraćanju građanima Srbije.

U Beogradu, 25. januara 2019. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).