25.1.2019._velika.jpg

Вести

25.01.2019. - 22:28

Обраћање председника Републике Србије 25.01.2019.

Председник Републике Србије Александар Вучић вечерас се ванредно обратио грађанима Србије и подсетио на успехе Србије у последњих неколико година, на тешке реформе које су спроведене  и саопштио да је ухапшен председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, због сумње да стоји иза паљења куће новинара Милана Јовановића.

„Успели смо да вратимо наду и да у многим градовима отворимо фабрике, да постанемо партнер и подигнемо углед Србије. Успели смо да Србија буде најпривлачнија за стране инвеститоре, и да подигнемо и вратимо питање Косова. Вратили смо Србију у игру и да буде чинилац који се пита. Србијом не владају отуђени центри моћи, ни тајкуни, ни стране амбасаде. Народ је извор власти и народ, на слободним изборима, доноси одлуку“, нагласио је председник Вучић на почетку свог обраћања и истакао да се власт труди да обезбеди опстанак у економији, али да нисмо имали најбоље резултате када је реч о правди. Он је подсетио грађане да су пре неколико дана предложене измене Кривичног закона.

„И понављам данас, у најкраћем могућем року биће донете измене Кривичног закона и биће донет Закон о пореклу имовине. После тога свима ће све бити јасно у Србији, а чини ми се да ће криминалцима бити најјасније да са државом нема игре“, закључио је председник Србије.

Председник Вучић је потврдио да је полиција ухапсила Драгољуба Симоновића, председника Општине Гроцка, председника Општинског одбора СНС-а и члана Главног одбора СНС-а, због напада на новинара Милана Јовановића и додао да је у цео случај био умешан и један полицијски службеник.

„Годинама и деценијама, посебно од 2000. до 2012. године, говори се о партијским књижицама као свемогућим улазницама да радите шта хоћете. Србија ће бити правно сигурна земља. Зато вам саопштавам да је Полиција Србије данас ухапсила и задржала Симоновић Драгољуба, председника Општине Гроцка“, рекао је председник Вучић.

"Сва лица су признала извршење кривичног дела, и полицајац и непосредни организатор и непосредни извршиоци. Ићи ћемо у Гроцку да успоставимо контакт са људима, да видимо да ли може да функционише, или да неко други формира власт, или да се распишу избори у Гроцкој", навео је председник Вучић.

„Ово је за нас важан дан, иако није леп. Показује сву одлучност и жељу да ствари у Србији мењамо и да пошаљемо поруку свету да је Србија сигурна земља. Наш је посао да кажњавамо и починиоце и налогодавце, и то ће у будућности држава да чини и то свима мора да буде јасно. Код нас није било убијања новинара као што је било у Словачкој, Малти, Данској и неким другим земљама ЕУ или рањавања, као у Црној Гори. Посветићемо се правди и враћању контроле у руке народа, да нико не може да  буде толико бахат да прети, рањава или туче, без обзира којој политичкој странци припада“, истакао је председник Вучић у свом обраћању грађанима Србије.

У Београду, 25. јануара 2019. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).