Obraćanje predsednika Republike Srbije

Vesti

05.10.2020. - 21:43

Obraćanje predsednika Republike Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na osnovu ustavnih ovlašćenja, predložio je Narodnoj skupštini Anu Brnabić za kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

"Pre nekoliko minuta sam potpisao Odluku o predlogu kandidata za predsednika nove Vlade. Ana Brnabić se žestoko borila za svoju zemlju. Vodila je politiku koja se nije dodvoravala ni stranim centrima moći, ni onim u zemlji. Radila je svoj posao dobro i najbolji dokaz za to je veliki broj kritika koje su upućene na njen račun", rekao je predsednik Vučić.  
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
„U naredne četiri godine cilj je da se podigne ekonomska snaga Srbije, tu podrazumevamo i životni standard građana, da se nastavi izgradnja puteva i pruga, kao i ulazak u nove projekte i jačanje zdravstvene moći Srbije. Čekaju nas velike stvari, važno je da se radi, da se ne zadovoljavamo rezultatima iz prošlosti, okrenut sam budućnosti i vrlo sam optimističan", istakao je predsednik i dodao da je mandatarki dao predlog da se uvedu dva nova ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava, ravnopravnost polova i društveni dijalog i Ministarstvo za brigu o porodici, deci i demografiji.
 
Predsednik Vučić rekao je i da je mandatarku zamolio da 50 odsto članova nove Vlade čine žene i da bismo time pokazali na delu kako funkcioniše ravnopravnost polova.
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić podsetio je građane da se Srbija danas suočava sa brojnim izazovima.
 
"Najveći izazov sa kojim se suočavamo su pritisci oko KiM i namera drugih da uprkos zalaganju za kompromis ne dobijemo ništa ili gotovo ništa. Moramo da brinemo o našim građanima tamo i našoj deci koja su poslednjih dana ponovo bila ugrožena. Drugi izazov je zdravstvena situacija i hladnije vreme koje nam dolazi. Treći izazov je kako da u vreme zatvorenih granica sa EU i svetom uspemo da odgovorimo na ekonomske izazove", rekao je predsednik Vučić.
 
Obraćanje predsednika Republike Srbije

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić se još jednom zahvalio građanima Srbije što su u ogromnom broju izašli na izbore i istakao da broj glasova koji je dobila pobednička lista, donosi i ogromnu odgovornost. "Zato je važno da sa takvom odgovornošću pristupimo rešavanju problema i da vidimo kako i na koji način te izazove da prevazilazimo. Uspeli smo da zemlju koja je uvek bila među poslednjim, kada je u pitanju ekonomski napredak, izvedemo na put ekonomskih reformi i napretka“, zaključio je predsednik Vučić i još jednom naglasio da građanin Srbije i ono što za njega možemo da uradimo treba da bude u centru pažnje.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).