Обраћање председника Републике Србије

Вести

05.10.2020. - 21:43

Обраћање председника Републике Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић, на основу уставних овлашћења, предложио је Народној скупштини Ану Брнабић за кандидата за председника Владе Републике Србије, пошто је саслушао мишљења представника изабраних изборних листа.

"Пре неколико минута сам потписао Одлуку о предлогу кандидата за председника нове Владе. Ана Брнабић се жестоко борила за своју земљу. Водила је политику која се није додворавала ни страним центрима моћи, ни оним у земљи. Радила је свој посао добро и најбољи доказ за то је велики број критика које су упућене на њен рачун", рекао је председник Вучић.  
 
Обраћање председника Републике Србије

Фото: Председништво / Димитрије Голл

 
„У наредне четири године циљ је да се подигне економска снага Србије, ту подразумевамо и животни стандард грађана, да се настави изградња путева и пруга, као и улазак у нове пројекте и јачање здравствене моћи Србије. Чекају нас велике ствари, важно је да се ради, да се не задовољавамо резултатима из прошлости, окренут сам будућности и врло сам оптимистичан", истакао је председник и додао да је мандатарки дао предлог да се уведу два нова министарства, Министарство за људска права, равноправност полова и друштвени дијалог и Министарство за бригу о породици, деци и демографији.
 
Председник Вучић рекао је и да је мандатарку замолио да 50 одсто чланова нове Владе чине жене и да бисмо тиме показали на делу како функционише равноправност полова.
 
Обраћање председника Републике Србије

Фото: Председништво / Димитрије Голл

 
Председник Вучић подсетио је грађане да се Србија данас суочава са бројним изазовима.
 
"Највећи изазов са којим се суочавамо су притисци око КиМ и намера других да упркос залагању за компромис не добијемо ништа или готово ништа. Морамо да бринемо о нашим грађанима тамо и нашој деци која су последњих дана поново била угрожена. Други изазов је здравствена ситуација и хладније време које нам долази. Трећи изазов је како да у време затворених граница са ЕУ и светом успемо да одговоримо на економске изазове", рекао је председник Вучић.
 
Обраћање председника Републике Србије

Фото: Председништво / Димитрије Голл

 
Председник Вучић се још једном захвалио грађанима Србије што су у огромном броју изашли на изборе и истакао да број гласова који је добила победничка листа, доноси и огромну одговорност. "Зато је важно да са таквом одговорношћу приступимо решавању проблема и да видимо како и на који начин те изазове да превазилазимо. Успели смо да земљу која је увек била међу последњим, када је у питању економски напредак, изведемо на пут економских реформи и напретка“, закључио је председник Вучић и још једном нагласио да грађанин Србије и оно што за њега можемо да урадимо треба да буде у центру пажње.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).