Obraćanje predsednika Vučića javnosti

Vesti

06.05.2022. - 20:51

Obraćanje predsednika Vučića javnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti i govorio o poziciji Srbije u aktuelnim geopolitičkim izazovima, o svetskoj ekonomskoj krizi i refleksijama na našu zemlju, regionalnim pitanjima, vojnoj neutralnosti, kao i o evropskom putu Srbije.

Obraćanje predsednika Vučića javnosti

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Osvrnuvši se na ključne reformske zadatke u Srbiji, predsednik Vučić je ukazao na novu reformsku politiku, obrazovanje i nauku, jeftinije zdravstvo, dalju digitalizaciju, razvoj robotike i veštačke inteligencije, ali i klimatske promene i zaštitu životne sredine.
 
Predsednik Vučić je govorio i o pritiscima sa kojima se Srbija susreće zbog svoje dosledne politike, ponovivši da moramo da vodimo računa o sopstvenim interesima. Predsednik je još jednom ukazao na to da je strateški put Srbije put u Evropu i da će tim putem nastaviti još snažnije.
 
„Naša politika je sa pogledom u budućnost. Dobro znam šta je u duši srpskog naroda i razumem emocije ljudi. Trudim se sve da ispoštujem, ali moram da vodim našu zemlju na pragmatičan način. Ponekad ne želimo da vidimo šta su važne stvari za nas, i šta sve radimo sa Evropskom unijom. Nama vest o izgradnji autoputa i brzih pruga traje pola dana ili jedan dan, iako rešavamo višedecenijske probleme, a sve to radimo sa Evropom. Naša trgovinska razmena sa Evropskom unijom je oko 62 odsto - 38 milijardi ukupno“, rekao je predsednik Vučić dodajući da je gotovo 300 hiljada naših ljudi zaposleno u kompanijama iz EU.
 
Obraćanje predsednika Vučića javnosti

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Predsednik Republike Srbije naglasio je da su robne rezerve pune, da naša zemlja ima dovoljno velike količine najvažnijih namirnica, te da smo u stanju da obezbedimo gotovo ceo region.
 
Posebnu pažnju u obraćanju, predsednik je posvetio našim najstarijim i mladim sugrađanima, ističući da će od Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda tražiti značajno pomeranje švajcarske formule u kriznim vremenima, čime bi se pomoglo da rast penzija prati i rast plata. Predsednik Vučić najavio je dodatna ulaganja u dualno obrazovanje i jednaku šansu mladima za dobijanje posla.
 
Obraćanje presednika Republike Srbije 06.05.2022.

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Kao podršku porodicima sa decom, a posebno samohranim majkama, predsednik Vučić je najavio da će od države tražiti da se u sledećem budžetu pripreme dodatne mere i pozvao majke da se prijave za državnu pomoć pri kupovini nekretnine.
 
 
Dokumenta predstavljena tokom obraćanja predsednika Republike možete preuzeti na FTP serveru Ministarstva odbrane, kao i na sledećem linku.

 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).