Obraćanje predsednika Vučića na velikom narodnom skupu "Srbija nade"

Vesti

26.05.2023. - 23:20

Obraćanje predsednika Vučića na velikom narodnom skupu "Srbija nade"

Predsednik Republike Srbije obratio se večeras građanima na narodnom skupu "Srbija nade" i poručio da su nam jedinstvo i zajedništvo potrebniji nego ikada.

Predsednik Vučić je na početku obraćanja zamolio sve okupljene da spuste transparente i zastave. 
 
„Pre bilo kakve reči, danas,  kao i svih prethodnih dana mora da bude ćutanje za svu našu decu stradalu u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, za njihovog čuvara Dragana, za svu našu decu iz Dubone i Malog Orašja, za svaki život koji je silom oduzet i zato vas molim da pognemo glave i minutom ćutanja odamo poštu svim stradalima u ova dva maskara", rekao je predsednik Vučić. 
 
Obraćanje predsednika Vučića na velikom narodnom skupu

Foto: Predsedništvo Srbije

 
Predsednik je istakao da je jedno od najvažnijih pitanja ono koje je postavila majka jedne od ubijenih devojčica: čemu smo učili svoju decu? 
 
„Hoćemo li da ih učimo mržnji ili ljubavi, razumevanju ili svađama, podelama ili zajedništvu, istim pravima za sve ili većim pravima za neke? Danas moramo da razgovaramo u tišini, moramo da pokušamo da čujemo i pitanja i odgovore, svaku muku koju osećamo, svaku nedoumicu, strah i sumnju. Dužni smo to deci koju smo izgubili, dužni smo to i svakom detetu u ovoj zemlji kojem treba da pomognemo da poraste. I od nas ovde dobrim delom zavisi i gde i kako će rasti“, rekao je predsednik Vučić i dodao da su to pitanja o kojima retko govorimo. 
 
Obraćanje predsednika Vučića na velikom narodnom skupu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
“I danas, kao da su namerno čekali taj dan da značajan broj muškaraca sa severa Kosova i Metohije dođe u Beograd, da bi napali opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću. Na sve to ćutali su predstavnici zemalja Kvinte. Sada to osuđuju, ali tek pošto je Albancima dopušteno da svoj posao završe“, naveo je predsednik Vučić i dodao da je pred nama težak period, verovatno najteži, te najavio sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. On je istakao da će se boriti za svaki sekund mira, ali da u slučaju napada na Srbe na severu Kosova i Metohije, Srbija neće sedeti skrštenih ruku. 
 
Obraćanje predsednika Vučića na velikom narodnom skupu

Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

 
Predsednik Vučić je najavio i da će za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalazimo, krenuti u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. 
 
Govoreći o zahtevima iznesenim na protestima u Srbiji, predsednik Vučić je pozvao na dijalog i razgovor, ali i poručio da prelaznih vlada neće biti. 
 
Obraćanje predsednika Vučića na velikom narodnom skupu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Beskrajno vam hvala što ste u ovolikom broju došli na plato ispred Narodne skupštine, ali pre svega vam hvala što ste pokazali koliko ste uporni i spremni da se borite za normalnu i pristojnu – našu Srbiju. Jedinstvo i zajedništvo danas su nam potrebniji nego ikada. Kada smo ujedinjeni, tada nam niko ne može ništa. Samo snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa bezbroj problema. Nastavićemo da se borimo za Srbiju zajedno i pobeđivaćemo zajedno! Hvala vam na ogromnoj podršci i ljubavi i molim vas da nastavimo da pobeđujemo zbog budućnosti jedine otadžbine koju imamo. Neka živi Srbija!“
 
Beograd,
26. maj 2023. godine
 
 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).