Обраћање председника Вучића на великом народном скупу "Србија наде"

Вести

26.05.2023. - 23:20

Обраћање председника Вучића на великом народном скупу "Србија наде"

Председник Републике Србије обратио се вечерас грађанима на народном скупу "Србија наде" и поручио да су нам јединство и заједништво потребнији него икада.

Председник Вучић је на почетку обраћања замолио све окупљене да спусте транспаренте и заставе. 
 
„Пре било какве речи, данас,  као и свих претходних дана мора да буде ћутање за сву нашу децу страдалу у основној школи Владислав Рибникар, за њиховог чувара Драгана, за сву нашу децу из Дубоне и Малог Орашја, за сваки живот који је силом одузет и зато вас молим да погнемо главе и минутом ћутања одамо пошту свим страдалима у ова два маскара", рекао је председник Вучић. 
 
Обраћање председника Вучића на великом народном скупу

Фото: Председништво Србије

 
Председник је истакао да је једно од најважнијих питања оно које је поставила мајка једне од убијених девојчица: чему смо учили своју децу? 
 
„Хоћемо ли да их учимо мржњи или љубави, разумевању или свађама, поделама или заједништву, истим правима за све или већим правима за неке? Данас морамо да разговарамо у тишини, морамо да покушамо да чујемо и питања и одговоре, сваку муку коју осећамо, сваку недоумицу, страх и сумњу. Дужни смо то деци коју смо изгубили, дужни смо то и сваком детету у овој земљи којем треба да помогнемо да порасте. И од нас овде добрим делом зависи и где и како ће расти“, рекао је председник Вучић и додао да су то питања о којима ретко говоримо. 
 
Обраћање председника Вучића на великом народном скупу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
“И данас, као да су намерно чекали тај дан да значајан број мушкараца са севера Косова и Метохије дође у Београд, да би напали општинске зграде у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу. На све то ћутали су представници земаља Квинте. Сада то осуђују, али тек пошто је Албанцима допуштено да свој посао заврше“, навео је председник Вучић и додао да је пред нама тежак период, вероватно најтежи, те најавио седницу Савета за националну безбедност. Он је истакао да ће се борити за сваки секунд мира, али да у случају напада на Србе на северу Косова и Метохије, Србија неће седети скрштених руку. 
 
Обраћање председника Вучића на великом народном скупу

Фото: Танјуг / Милош Миливојевић

 
Председник Вучић је најавио и да ће за Видовдан, управо због кризе у којој се налазимо, кренути у формирање Покрета за народ и државу да бисмо имали базу, ослонац и основу да сачувамо нашу земљу у наредне две, три кризне године које су одлучујуће за будућност Србије. 
 
Говорећи о захтевима изнесеним на протестима у Србији, председник Вучић је позвао на дијалог и разговор, али и поручио да прелазних влада неће бити. 
 
Обраћање председника Вучића на великом народном скупу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Бескрајно вам хвала што сте у оволиком броју дошли на плато испред Народне скупштине, али пре свега вам хвала што сте показали колико сте упорни и спремни да се борите за нормалну и пристојну – нашу Србију. Јединство и заједништво данас су нам потребнији него икада. Када смо уједињени, тада нам нико не може ништа. Само снажна и јединствена Србија може да изађе на крај са безброј проблема. Наставићемо да се боримо за Србију заједно и побеђиваћемо заједно! Хвала вам на огромној подршци и љубави и молим вас да наставимо да побеђујемо због будућности једине отаџбине коју имамо. Нека живи Србија!“
 
Београд,
26. мај 2023. године
 
 
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).