IMG_4251.JPG

Vesti

21.03.2013. - 13:30

Održana analiza sposobnosti Vojske Srbije za 2012. godinu.

Na redovnoj godišnjoj analizi operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2012. godinu, koja je održana danas u Domu garde na Topčideru, ocenjeno je da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna.

Analizi su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić sa kolegijumom, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, kao i najodgovornije starešine Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. 

 
Osim bezbednosne situacije u zemlji i okruženju, sagledani su postignuti rezultati u izgradnji i održavanju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije u prethodnoj godini, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvijanje sposobnosti Vojske Srbije uz ocenu da u narednom periodu treba unapređivati njenu osposobljenost i opremljenost. 
 
U okviru današnje analize, u aneks sali Doma Garde organizovan je prikaz dela naoružanja, opreme i publikacija Vojske Srbije, koji su učesnici analize bili u prilici da pogledaju.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).