21.03.2013

Одржана анализа способности Војске Србије за 2012. годину.

На редовној годишњој анализи оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2012. годину, која је одржана данас у Дому гарде на Топчидеру, оцењено је да је безбедносна ситуација у Србији стабилна.

Анализи су присуствовали председник Републике Србије Томислав Николић, први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић са колегијумом, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, као и најодговорније старешине Министарства одбране и Војске Србије. 

 
Осим безбедносне ситуације у земљи и окружењу, сагледани су постигнути резултати у изградњи и одржавању оперативних и функционалних способности Војске Србије у претходној години, као и друга питања која утичу на одржавање и развијање способности Војске Србије уз оцену да у наредном периоду треба унапређивати њену оспособљеност и опремљеност. 
 
У оквиру данашње анализе, у анекс сали Дома Гарде организован је приказ дела наоружања, опреме и публикација Војске Србије, који су учесници анализе били у прилици да погледају.