Oproštajna poseta ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata

Vesti

11.12.2017. - 13:37

Oproštajna poseta ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumu Rašhida Al Daherija.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Al Daheriju na dobroj i delotvornoj saradnji, kao i na tome što je svojim velikim diplomatskim iskustvom i zalaganjem doprineo unapređenju odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Postali smo istinski partneri i ponosan sam na prijateljstvo sa šeikom Mohamedom bin Zajedom,“ istakao je predsednik Vučić i podsetio na to da su tokom diplomatskog mandata ambasadora Al Daherija ostvarene brojne posete najviših zvaničnika dveju zemalja i pokrenuto nekoliko zajedničkih ekonomskih i infrastrukturnih projekata.

Al Daheri je zahvalio na podršci koju su mu tokom rada u Beogradu pružili predsednik Vučić i Vlada Srbije.

U razgovoru je konstatovano i da postoji zajednički interes za dalje intenziviranje saradnje u svim oblastima i izražena nada da će ekonomska saradnja, za koju postoje brojne mogućnosti, doživeti dalji uspon.

„Zajednički projekti su od najveće važnosti za našu zemlju u oblasti infrastrukture i poljoprivrede,“ istakao je predsednik Vučić.

„Moj zadatak je bio da pomognem da se naša dva naroda bolje upoznaju,“ naglasio je odlazeći ambasador Al Daheri.

Beograd,
11. decembar 2017. godine

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).