Опроштајна посета амбасадора Уједињених Арапских Емирата

Вести

11.12.2017. - 13:37

Опроштајна посета амбасадора Уједињених Арапских Емирата

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Уједињених Арапских Емирата Џуму Рашхида Ал Дахерија.

Председник Вучић је захвалио амбасадору Ал Дахерију на доброј и делотворној сарадњи, као и на томе што је својим великим дипломатским искуством и залагањем допринео унапређењу односа Србије и Уједињених Арапских Емирата.

„Постали смо истински партнери и поносан сам на пријатељство са шеиком Мохамедом бин Заједом,“ истакао је председник Вучић и подсетио на то да су током дипломатског мандата амбасадора Ал Дахерија остварене бројне посете највиших званичника двеју земаља и покренуто неколико заједничких економских и инфраструктурних пројеката.

Ал Дахери је захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили председник Вучић и Влада Србије.

У разговору је констатовано и да постоји заједнички интерес за даље интензивирање сарадње у свим областима и изражена нада да ће економска сарадња, за коју постоје бројне могућности, доживети даљи успон.

„Заједнички пројекти су од највеће важности за нашу земљу у области инфраструктуре и пољопривреде,“ истакао је председник Вучић.

„Мој задатак је био да помогнем да се наша два народа боље упознају,“ нагласио је одлазећи амбасадор Ал Дахери.

Београд,
11. децембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).