11.12.2017

Опроштајна посета амбасадора Уједињених Арапских Емирата

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Уједињених Арапских Емирата Џуму Рашхида Ал Дахерија.

Фото Танјуг, Зоран Жестић

Председник Вучић је захвалио амбасадору Ал Дахерију на доброј и делотворној сарадњи, као и на томе што је својим великим дипломатским искуством и залагањем допринео унапређењу односа Србије и Уједињених Арапских Емирата.

„Постали смо истински партнери и поносан сам на пријатељство са шеиком Мохамедом бин Заједом,“ истакао је председник Вучић и подсетио на то да су током дипломатског мандата амбасадора Ал Дахерија остварене бројне посете највиших званичника двеју земаља и покренуто неколико заједничких економских и инфраструктурних пројеката.

Ал Дахери је захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили председник Вучић и Влада Србије.

У разговору је констатовано и да постоји заједнички интерес за даље интензивирање сарадње у свим областима и изражена нада да ће економска сарадња, за коју постоје бројне могућности, доживети даљи успон.

„Заједнички пројекти су од највеће важности за нашу земљу у области инфраструктуре и пољопривреде,“ истакао је председник Вучић.

„Мој задатак је био да помогнем да се наша два народа боље упознају,“ нагласио је одлазећи амбасадор Ал Дахери.

Београд,
11. децембар 2017. године