Otvaranje Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova

Vesti

27.02.2022. - 14:18

Otvaranje Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova i tom prilikom izjavio da je srećan što naša zemlja dobija medicinsku ustanovu sa opremom najnovije generacije, u koju je uloženo 260 miliona evra.

Obilazeći nove prostorije ove zdravstvene ustanove, koja se prostire na 86.000 kvadratnih metara, predsednik Republike je poručio da je ovaj objekat ponos svakog građanina Srbije, i najbolji pokazatelj koliko je naša zemlja napredovala.
 
„Zdravstvo je od presudnog značaja za životni standard ljudi, a zdravnje najvažnije za svakog čoveka i svaku porodicu. Beskrajno sam srećan što smo u ovome učestvovali i želim da zahvalim građanima Srbije, koji su verovali da zajedno možemo da gradimo našu zemlju. Novi Klinički centar će biti bolji od svih u regionu, a i šire“, rekao je predsednik Vučić navodeći da će biti i novih ulaganja u zdravstvo.
 
Otvaranje Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Tokom ceremonije, predsednik Republike Srbije je obišao prostoriju u kojoj se nalazi jedan od najmodernijih rendgen aparata, salu nazvanu "robotik hirurgija", kao i prostor intenzivne nege, koji ima ukupno 231 krevet i izrazio posebno zadovoljstvo zbog toga što je ceo projekat plaćen iz budžeta, osim manjeg dela, koji je finansiran iz kredita.
 
„Nisam verovao da oprema toliko košta. Kako biste shvatili o kojoj sumi se radi, Klinički centar u Nišu koštao je nešto manje od 55 miliona evra, dok je za ovaj izdvojeno 260 miliona evra. Sve zbog čega smo slali naše ljude u Solun, Istanbul, Beč više neće biti potrebe, jer imamo svu opremu, sve je digitalizovano. Ovo će značiti mnogo za sve pacijente iz Srbije, ne samo za Beograd", rekao je predsednik i dodao da će u novoj zdravstvenoj ustanovi biti zaposleno 400 novih lekara.
 
Otvaranje Kliničkog centra Srbije nakon završene prve faze radova

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Najvažnije je da lekari i medicinske sestre imaju najbolje uslove za rad, a pre svega pacijenti najbolje lečenje", poručio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
 
Pored predsednika Vučića, otvaranju su prisustvovali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin, direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac, kao i direktori klinika i zaposleni u KCS.
 
 
Beograd, 
27. februar 2022. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).