Отварање Клиничког центра Србије након завршене прве фазе радова

Вести

27.02.2022. - 14:18

Отварање Клиничког центра Србије након завршене прве фазе радова

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас отварању Клиничког центра Србије након завршене прве фазе радова и том приликом изјавио да је срећан што наша земља добија медицинску установу са опремом најновије генерације, у коју је уложено 260 милиона евра.

Oбилазећи нове просторије ове здравствене установе, која се простире на 86.000 квадратних метарa, председник Републике је поручио да је овај објекат понос сваког грађанина Србије, и најбољи показатељ колико је наша земља напредовала.
 
„Здравство је од пресудног значаја за животни стандард људи, а здравње најважније за сваког човека и сваку породицу. Бескрајно сам срећан што смо у овоме учествовали и желим да захвалим грађанима Србије, који су веровали да заједно можемо да градимо нашу земљу. Нови Клинички центар ће бити бољи од свих у региону, а и шире“, рекао је председник Вучић наводећи да ће бити и нових улагања у здравство.
 
Отварање Клиничког центра Србије након завршене прве фазе радова

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Током церемоније, председник Републике Србије је обишао просторију у којој се налази један од најмодернијих рендген апарата, салу названу "роботик хирургија", као и простор интензивне неге, који има укупно 231 кревет и изразиo посебно задовољство због тога што је цео пројекат плаћен из буџета, осим мањег дела, који је финансиран из кредита.
 
„Нисам веровао да опрема толико кошта. Како бисте схватили о којој суми се ради, Клинички центар у Нишу коштао је нешто мање од 55 милиона евра, док је за овај издвојено 260 милиона евра. Све због чега смо слали наше људе у Солун, Истанбул, Беч више неће бити потребе, јер имамо сву опрему, све је дигитализовано. Ово ће значити много за све пацијенте из Србије, не само за Београд", рекао је председник и додао да ће у новој здравственој установи бити запослено 400 нових лекара.
 
Отварање Клиничког центра Србије након завршене прве фазе радова

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Најважније је да лекари и медицинске сестре имају најбоље услове за рад, а пре свега пацијенти најбоље лечење", поручио је председник Републике Србије Александар Вучић.
 
Поред председника Вучића, отварању су присуствовали и министар здравља Златибор Лончар, државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек, директор Kлиничког центра Србије Милика Ашанин, директор Ургентног центра Марко Ерцеговац, као и директори клиника и запослени у КЦС.
 
 
Београд, 
27. фебруар 2022. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).