img_0046.jpg

Vesti

07.03.2018. - 14:38

Otvoren „Kontinental" u Novom Sadu

Nemačka kompanija Kontinental otvorila je danas u Novom Sadu svoj Centar za istraživanje i razvoj, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je to za srpsku ekonomiju "skok unapred, imajući u vidu da se radi o višoj ligi investicija i investitora".

"Za sve što smo postigli u Kontinentalu važna je uloga fakulteta, te će nam i u Novom Sadu, i Srbiji uopšte, biti potrebno još fakulteta, koji će školovati ljude za centre za istraživanje i razvoj, poput Kontinentalovog", rekao je predsednik na otvaranju ovog centra.
 
Navodeći da će plata za oko 500 mladih stručnjaka u istraživačkom centru biti između 850 i 2.500 evra, predsednik je poručio i da je vreme da mlade i stručne ljude koji su otišli u inostranstvo počnemo da pozivamo da se vrate, jer, kako je napomenuo, "ovde će sve više biti poslova kao u istraživačkom centru Kontinentala, a i primanja će biti sve veća." istakao je predsednik.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).