img_1061.jpg

Vesti

01.10.2017. - 17:22

Otvorena deonica auto-puta „9. januar“ Laktaši-Drugovići u Republici Srpskoj

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju deonice auto-puta „9. januar“ Laktaši-Drugovići u Republici Srpskoj u nedelju, 1. oktobra 2017. godine.

Predsednik je tom prilikom istakao da Srbija i Republika Srpska poseban akcenat stavljaju na jačanje ekonomskog povezivanja, u skladu sa osnovnim načelima Berlinskog procesa.

"Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu, poštuje integritet BiH i veoma voli Republiku Srpsku", dodao je predsednik Vučić.
Predsednik je poručio da će Srbija uskoro, do kraja ove i početkom sledeće godine imati hiljadu kilometara autoputeva i da će po tome biti prva u regionu. On je istakao da je drugi put je na otvaranju dela autoputa u Srpskoj, jer svaki kilometar autoputa predstavlja nešto novo i važno i u RS i u BiH i važan je za svakog građanina Srpske.

"Svaki kilometar autoputa je osvajanje nove civilizacije. Putevi spajaju nas, ali i sve druge narode u BiH i oko nas", istakao je predsednik i dodao „Radimo odlično, ne teoretišemo, ne busamo se u prsa, ali radimo konkretne stvari za ljude u Srbiji i za ljude u Srpskoj.“

Predsednik Vučić je naglasio da Srbija želi da ima dobre odnose i sa Bošnjacima i Hrvatima, da poštuje BiH te je dodao da koliko u Srpskoj vole Srbiju tako isto narod u Srbiji voli RS.
„Srbija je pomogla više nego prethodnih godina, a pomagaće i dalje i više jer je Srbija prošla kroz teške reforme koje su dale rezultate i može da pomogne i Srpskoj i BiH i svima kojima je pomoć potrebna i koji je traže. Predsednik je čestitao rukovodstvu i građanima RS na novoj deonici puta, rekavši da su putevi i mostovi najvažniji, jer spajaju ljude i donose poslove za mlade.

01. oktobar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).