img_1061.jpg

Вести

01.10.2017. - 17:22

Отворена деоница ауто-пута „9. јануар“ Лакташи-Друговићи у Републици Српској

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је отварању деонице ауто-пута „9. јануар“ Лакташи-Друговићи у Републици Српској у недељу, 1. октобра 2017. године.

Председник је том приликом истакао да Србија и Република Српска посебан акценат стављају на јачање економског повезивања, у складу са основним начелима Берлинског процеса.

"Србија поштује интегритет свих земаља у региону, поштује интегритет БиХ и веома воли Републику Српску", додао је председник Вучић.
Председник је поручио да ће Србија ускоро, до краја ове и почетком следеће године имати хиљаду километара аутопутева и да ће по томе бити прва у региону. Он је истакао да је други пут је на отварању дела аутопута у Српској, јер сваки километар аутопута представља нешто ново и важно и у РС и у БиХ и важан је за сваког грађанина Српске.

"Сваки километар аутопута је освајање нове цивилизације. Путеви спајају нас, али и све друге народе у БиХ и око нас", истакао је председник и додао „Радимо одлично, не теоретишемо, не бусамо се у прса, али радимо конкретне ствари за људе у Србији и за људе у Српској.“

Председник Вучић је нагласио да Србија жели да има добре односе и са Бошњацима и Хрватима, да поштује БиХ те је додао да колико у Српској воле Србију тако исто народ у Србији воли РС.
„Србија је помогла више него претходних година, а помагаће и даље и више јер је Србија прошла кроз тешке реформе које су дале резултате и може да помогне и Српској и БиХ и свима којима је помоћ потребна и који је траже. Председник је честитао руководству и грађанима РС на новој деоници пута, рекавши да су путеви и мостови најважнији, јер спајају људе и доносе послове за младе.

01. октобар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).