Vesti

13.04.2017. - 11:46

Pismo zahvalnosti predsednika Republike Mađarske

Predsenik Republike Mađarske Janos Ader uputio je pismo predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću, u pismu se navodi

Poštovani gospodine predsedniče,

Iskreno se zahvaljujem na Vašem ljubaznom pismu povodom mog reizbora. Smatram velikom čašću što mi je Parlament izglasao poverenje na novih pet godina. To je ujedno i ozbiljna odgovornost, jer moj mandat treba da nastavim u periodu, kada naše zemlje moraju odgovoriti na brojne međunarodne izazove.

S obzirom da ste se odlučili da se ne kandidujete ponovo na poziciju predsednika republike, želeo bih i ovim putem da Vam se zahvalim na Vašim naporima učinjenim u cilju unapređenja mađarsko-srpskih dobrosusedskih odnosa. Izuzetno uvažavam Vašu primernu političku hrabrost, koju ste pokazali u tom cilju, da čvrsta saradnja dve zemlje više nikada ne bude u senci nekih tužnih događaja iz zajedničke prošlosti. Zahvalan sam za sve ono, što ste gospodine Predsedniče rekli i učinili u interesu pomirenja naših naroda.

Dozvolite mi da Vam poželim mnogo uspeha i dobro zdravlje i nakon Vašeg predsedničkog mandata.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).