Вести

13.04.2017. - 11:46

Писмо захвалности председника Републике Мађарске

Предсеник Републике Мађарске Јанос Адер упутио је писмо председнику Републике Србије Томиславу Николићу, у писму се наводи

Поштовани господине председниче,

Искрено се захваљујем на Вашем љубазном писму поводом мог реизбора. Сматрам великом чашћу што ми је Парламент изгласао поверење на нових пет година. То је уједно и озбиљна одговорност, јер мој мандат треба да наставим у периоду, када наше земље морају одговорити на бројне међународне изазове.

С обзиром да сте се одлучили да се не кандидујете поново на позицију председника републике, желео бих и овим путем да Вам се захвалим на Вашим напорима учињеним у циљу унапређења мађарско-српских добросуседских односа. Изузетно уважавам Вашу примерну политичку храброст, коју сте показали у том циљу, да чврста сарадња две земље више никада не буде у сенци неких тужних догађаја из заједничке прошлости. Захвалан сам за све оно, што сте господине Председниче рекли и учинили у интересу помирења наших народа.

Дозволите ми да Вам пожелим много успеха и добро здравље и након Вашег председничког мандата.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).