vorwerk_velika.jpg

Vesti

25.07.2018. - 18:48

Polaganje kamena temeljca za fabriku kompanije "Vorwerk"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije "Vorwerk" u Preljini, kod Čačka.

"Srećan sam što podižemo grad po grad. Ova fabrika neće samo da obezbedi egzistenciju za 1.000 radnika i njihove porodice, već će značiti za ceo Moravički okrug – Gornji Milanovac, Lučane, Ivanjicu", rekao je predsednik Vučić i dodao da se otvaranjem novih fabrika vraćaju u život srpski gradovi, vraća se samopoštovanje i vera, kako ljudi ne bi odlazili iz zemlje.

Predsednik Vučić je rekao da u prvih pet meseci ove godine imamo 1,161 milijardi evra direktnih stranih investicija i istakao  da je to 15,8 odsto više od  prošle godine. On je izrazio nadu da će se takav trend nastaviti i u narednom periodu, do kraja godine.

"Ni dana ne kasnimo sa podsticajima, sve kreditne obaveze isplaćujemo u dan i imamo suficit treću godinu za redom. To nikada u Srbiji nije bilo i nastavićemo tako, samo ako budemo mogli da imamo više investicija", zaključio je predsednik Vučić.

25. jul 2018.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).