vorwerk_velika.jpg

Вести

25.07.2018. - 18:48

Полагање камена темељца за фабрику компаније "Vorwerk"

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствoвао је данас полагању камена темељца за фабрику компаније "Vorwerk" у Прељини, код Чачка.

"Срећан сам што подижемо град по град. Ова фабрика неће само да обезбеди егзистенцију за 1.000 радника и њихове породице, већ ће значити за цео Моравички округ – Горњи Милановац, Лучане, Ивањицу", рекао је председник Вучић и додао да се отварањем нових фабрика враћају у живот српски градови, враћа се самопоштовање и вера, како људи не би одлазили из земље.

Председник Вучић је рекао да у првих пет месеци ове године имамо 1,161 милијарди евра директних страних инвестиција и истакао  да је то 15,8 одсто више од  прошле године. Он је изразио наду да ће се такав тренд наставити и у наредном периоду, до краја године.

"Ни дана не каснимо са подстицајима, све кредитне обавезе исплаћујемо у дан и имамо суфицит трећу годину за редом. То никада у Србији није било и наставићемо тако, само ако будемо могли да имамо више инвестиција", закључио је председник Вучић.

25. јул 2018.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).