rusija_velika.jpg

Vesti

12.06.2018. - 16:01

Poseta Ambasadi Ruske Federacije povodom Dana Rusije

Predsednik  Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas pre podne Ambasadu Ruske Federacije u Beogradu, povodom nacionalnog praznika te zemlje, 12. juna.

Predsednik  Vučić uputio je, tom prilikom,  čestitku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i građanima te zemlje  i izrazio zahvalnost Moskvi na podršci u pitanjima od suštinskog i nacionalnog interesa Srbije, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.
 
„Upućujem srdačne čestitke i najbolje želje za vaš dalji napredak i blagostanje vaše zemlje”, rekao je predsednik  Vučić  i  istakao  da je ovaj dan važan i za sve one kojima je Rusija prijatelj, koji poštuju viševekovnu istoriju ruske državnosti, večne vrednosti patriotizma i zalaganje naroda za slobodu i nezavisnost, kao i bogato duhovno i kulturno nasleđe ruskog naroda.
 
Predsednik Vučić je istakao da ruski i srpski narod veže istorijsko prijateljstvo, a da uzajamno razumevanje između dva naroda može da posluži kao dobar primer mnogim narodima u svetu.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).