rusija_velika.jpg

Вести

12.06.2018. - 16:01

Посета Амбасади Руске Федерације поводом Дана Русије

Председник  Републике Србије Александар Вучић посетио је данас пре подне Амбасаду Руске Федерације у Београду, поводом националног празника те земље, 12. јуна.

Председник  Вучић упутио је, том приликом,  честитку председнику Русије Владимиру Путину и грађанима те земље  и изразио захвалност Москви на подршци у питањима од суштинског и националног интереса Србије, првенствено по питању Косова и Метохије.
 
„Упућујем срдачне честитке и најбоље жеље за ваш даљи напредак и благостање ваше земље”, рекао је председник  Вучић  и  истакао  да је овај дан важан и за све оне којима је Русија пријатељ, који поштују вишевековну историју руске државности, вечне вредности патриотизма и залагање народа за слободу и независност, као и богато духовно и културно наслеђе руског народа.
 
Председник Вучић је истакао да руски и српски народ веже историјско пријатељство, а да узајамно разумевање између два народа може да послужи као добар пример многим народима у свету.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).