Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Vesti

10.10.2022. - 15:39

Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti Raškom i Moravičkom okrugu i tom prilikom prisustvovao ceremoniji otvaranja rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin i obišao rekonstruisani lokalni put Pridvorica – Devići.

Predsednik je posetu Raškom okrugu započeo obilaskom manastira Sopoćani i tom prilikom iskazao zadovoljstvo zbog završetka puta koji vodi do manastira, koji je prošle godine obećao meštanima ovog kraja.
 
Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„Srećan sam što smo uspeli da ispravimo našu sramotu i izgradimo put koji vodi do Sopoćana, kako bismo olakšali pristup ovom svetom mestu, ne samo meštanima, već i svim drugim posetiocima“, rekao je predsednik Vučić.
 
Nakon obilaska jedne od najvećih srpskih svetinja predsednik Vučić je na svečanom otvaranju rekonstruisanog puta Novi Pazar – Tutin naglasio važnost izgradnje nove infrastrukture u Raškoj oblasti i zajedništva između Srba i Bošnjaka, koji u tom kraju žive.
 
Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„Skoro da sam zaplakao od sreće kad sam pogledao sve snimke i fotografije ovoga puta pre i sad. Znam koliko je važno i za Novi Pazar i za Tutin, i za Bošnjake i za Srbe, za sve dobre ljude ovog kraja da izgradimo ovo kao što smo izgradili i predivan put do manastira Sopoćani. Želim da svi znaju da smo na teritoriji tri opštine Novi Pazar, Tutin i Sjenica uradili više putne mreže u prethodne tri godine, nego što je urađeno od 1979. do 2019. godine“, rekao je predsednik dodajući da smo finansijski ojačali Srbiju.
 
Pored toga, predsednik Vučić je najavio i nove investicije, koje će dodatno osnažiti Raški okrug.
 
Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„Napravićemo Klinički centar u Novom Pazaru, uradićemo najlepšu školu i Dom zdravlja u Sjenici, raditi na elektromreži, vodovodu, kanalizaciji i na novim putevima. Radimo uz mnogo problema zbog rasta cena svih energenata i sirovina, ali od toga ne odustajemo. Ovo je put i ka Beogradu i ka Sarajevu. To je put koji treba da spoji narode, dobre ljude i dovede nove investitore“, poručio je predsednik Vučić dodajući da će dati sve od sebe da u Novi Pazar dovede velikog turskog investitora.
 
Predsednik Vučić je takođe istkao da je plan države da Bošnjaci imaju što više predstavnika u svim institucijama države Srbije, kako bi svi shvatili da naša zemlja Bošnjake doživljava kao braću i sestre, a ne „kao neko strano telo“.
 
Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„Hoću da se osećate i da budete svoj na svome i da znate da u Srbima imate braću i prijatelje. Mir koji moramo da izgradimo zauvek nije samo mir u bukvalnom smislu, već znači da se svi osećate dobro bez obzira na naciju ili veru i da vidite da država ima potpuno jednak pristup svima. Izgradićemo i uložićemo još mnogo toga, ali najvažnije je da znamo da smo zajedno i da ćemo zajednički da gradimo budućnost i u ovim teškim trenucima. U ovim nemirnim vremenima moramo da budemo jedni uz druge, da rešavamo probleme zajedno i da se borimo za prosperitet“, dodao je predsednik Vučić tokom posete Raškoj oblasti zahvalivši turskim partnerima koji su radili na izgradnji putne infrastrukture.
 
Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

Nakon posete Raškoj oblasti predsednik Vučić je obišao i Moravički okrug i rekonstruisani lokalni put Pridvorica – Devići.
 
U obraćanju meštanima predsednik Vučić je zahvalio na veličanstvenom dočeku i poručio da im dolaze i drugi infrastrukturni projekti, uključujući i 20 kilometara puta od Odvraćenice na Goliji, preko Brusnika, ka Ivanjici.
 
Poseta Raškom i Moravičkom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

„To jeste skupo, ali je strateška stvar za ovo mesto“, rekao je predsednik Vučić najavivši uređenje škole u Devićima, projekat za vodosnabdevanje tog mesta i okoline, kao i stavljanje potpornih stubova u korita Studenice i Brusničke reke, kako bi se sprečilo ponavljanje poplava.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).