Посета Рашком и Моравичком округу

Вести

10.10.2022. - 15:39

Посета Рашком и Моравичком округу

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у посети Рашком и Моравичком округу и том приликом присуствовао церемонији отварања реконструисаног пута Нови Пазар – Тутин и обишао реконструисани локални пут Придворица – Девићи.

Председник је посету Рашком округу започео обиласком манастира Сопоћани и том приликом исказао задовољство због завршетка пута који води до манастира, који је прошле године обећао мештанима овог краја.
 
Посета Рашком и Моравичком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Срећан сам што смо успели да исправимо нашу срамоту и изградимо пут који води до Сопоћана, како бисмо олакшали приступ овом светом месту, не само мештанима, већ и свим другим посетиоцима“, рекао је председник Вучић.
 
Након обиласка једне од највећих српских светиња председник Вучић је на свечаном отварању реконструисаног пута Нови Пазар – Тутин нагласио важност изградње нове инфраструктуре у Рашкој области и заједништва између Срба и Бошњака, који у том крају живе.
 
Посета Рашком и Моравичком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Скоро да сам заплакао од среће кад сам погледао све снимке и фотографије овога пута пре и сад. Знам колико је важно и за Нови Пазар и за Тутин, и за Бошњаке и за Србе, за све добре људе овог краја да изградимо ово као што смо изградили и предиван пут до манастира Сопоћани. Желим да сви знају да смо на територији три општине Нови Пазар, Тутин и Сјеница урадили више путне мреже у претходне три године, него што је урађено од 1979. до 2019. године“, рекао је председник додајући да смо финансијски ојачали Србију.
 
Поред тога, председник Вучић је најавио и нове инвестиције, које ће додатно оснажити Рашки округ.
 
Посета Рашком и Моравичком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Направићемо Клинички центар у Новом Пазару, урадићемо најлепшу школу и Дом здравља у Сјеници, радити на електромрежи, водоводу, канализацији и на новим путевима. Радимо уз много проблема због раста цена свих енергената и сировина, али од тога не одустајемо. Ово је пут и ка Београду и ка Сарајеву. То је пут који треба да споји народе, добре људе и доведе нове инвеститоре“, поручио је председник Вучић додајући да ће дати све од себе да у Нови Пазар доведе великог турског инвеститора.
 
Председник Вучић је такође исткао да је план државе да Бошњаци имају што више представника у свим институцијама државе Србије, како би сви схватили да наша земља Бошњаке доживљава као браћу и сестре, а не „као неко страно тело“.
 
Посета Рашком и Моравичком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„Хоћу да се осећате и да будете свој на своме и да знате да у Србима имате браћу и пријатеље. Мир који морамо да изградимо заувек није само мир у буквалном смислу, већ значи да се сви осећате добро без обзира на нацију или веру и да видите да држава има потпуно једнак приступ свима. Изградићемо и уложићемо још много тога, али најважније је да знамо да смо заједно и да ћемо заједнички да градимо будућност и у овим тешким тренуцима. У овим немирним временима морамо да будемо једни уз друге, да решавамо проблеме заједно и да се боримо за просперитет“, додао је председник Вучић током посете Рашкој области захваливши турским партнерима који су радили на изградњи путне инфраструктуре.
 
Посета Рашком и Моравичком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Након посете Рашкој области председник Вучић је обишао и Моравички округ и реконструисани локални пут Придворица – Девићи.
 
У обраћању мештанима председник Вучић је захвалио на величанственом дочеку и поручио да им долазе и други инфраструктурни пројекти, укључујући и 20 километара пута од Одвраћенице на Голији, преко Брусника, ка Ивањици.
 
Посета Рашком и Моравичком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

„То јесте скупо, али је стратешка ствар за ово место“, рекао је председник Вучић најавивши уређење школе у Девићима, пројекат за водоснабдевање тог места и околине, као и стављање потпорних стубова у корита Студенице и Брусничке реке, како би се спречило понављање поплава.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).