Poseta Raškom okrugu

Vesti

31.03.2023. - 23:28

Poseta Raškom okrugu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Raški okrug i tom prilikom najavio nove investicije, izgradnju puteva i podizanje centralne Srbije, ali i naglasio da je njegova poruka svima da moramo da budemo pametni i da znamo sve naše slabosti, da razumemo u kakvom se teškom okruženju nalazimo i da budemo među onima koji će najviše da se zalažu za mir.

Poseta Raškom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik je započeo posetu Raškom okrugu u Novom Pazaru, gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice Novi Pazar i najavio da će se u ovu bolnicu uložiti 64 miliona evra i da će, kako je rekao, prerasti u Kliničko-bolnički centar.  
 
Poseta Raškom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Ovde ulažemo 44 miliona evra samo u ovaj objekat, plus još najmanje 20 miliona u opremu. Ukupno 64 miliona, da imate u vidu, to je sedam ili osam miliona više nego što je uloženo u KBC Niš", rekao je predsednik i naglasio da nije došao u Novi Pazar da se dodvori, jer zna da će srca Bošnjaka teško osvojiti, već da pokaže poštovanje i rezultate. On je uputio izvinjenje Bošnjacima i muslimanima što u vreme ramazanskog posta organizuju manifestaciju, ali da želi da se posao završi što je moguće brže. 
 
Poseta Raškom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić izjavio je da će Novi Pazar ubuduće dobijati više transfernog novca i da će se u tom gradu graditi novi, moderan stadion, te istakao da bi ga najviše obradovalo kada bi uspeo da dovede dobrog investitora u Novi Pazar. 
 
Predsednik je u okviru posete Raškom okrugu obišao i selo Pavlica, kao i etno selo i muzej Toplina duše
 
Poseta Raškom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Najbolje i najiskrenije razgovore uvek imam sa vrednim domaćinima naše Srbije. Hvala Zoranu Košaninu  na izuzetnom gostoprimstvu, na tome što čuva tradiciju i naporno radi kako bi cela porodica ostala na imanju, čime svima daje primer”, rekao je predsednik Vučić, a u razgovoru sa meštanima najavio da će država obnoviti sve tri škole u Raški i uraditi sportsku halu, kao i da će taj kraj dobiti bolji put do manastira Pavlica.  
 
Poseta Raškom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić završio je posetu Raškom okrugu u Kraljevu, gde je poručio da je situacija u svetu sve složenija i teža i da Srbija, kao mala zemlja,  mora da pronađe svoje mesto i opstane. Obraćajući se građanima u Sportskom centru Ibar, predsednik Vučić je rekao da mu je želja da u Kraljevo dovede još jednog kapitalnog investitora. 
 
Poseta Raškom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Politika nije spisak želja, već ono što radimo za našu decu i što će ostati iza nas. Zato se borim da budemo najbolji u svemu, da naša jedina i najlepša Srbija uvek pobeđuje, kao zemlja pristojnih, odgovornih i ozbiljnih ljudi, a ja ću nastaviti da čuvam nezavisnost i samostalnost naše Srbije i kao predsednik slobodne i nezavisne zemlje neću se pravdati nikome. Ja odgovaram samo svom narodu. Hvala vam na ovoj ogromnoj podršci i veličanstvenom dočeku! Neka živi Kraljevo! Živela Srbija!“ 
 
31. mart 2023. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).