Посета Рашком округу

Вести

31.03.2023. - 23:28

Посета Рашком округу

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Рашки округ и том приликом најавио нове инвестиције, изградњу путева и подизање централне Србије, али и нагласио да је његова порука свима да морамо да будемо паметни и да знамо све наше слабости, да разумемо у каквом се тешком окружењу налазимо и да будемо међу онима који ће највише да се залажу за мир.

Посета Рашком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник је започео посету Рашком округу у Новом Пазару, где је присуствовао обележавању почетка радова на реконструкцији и доградњи Опште болнице Нови Пазар и најавио да ће се у ову болницу уложити 64 милиона евра и да ће, како је рекао, прерасти у Клиничко-болнички центар.  
 
Посета Рашком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Овде улажемо 44 милиона евра само у овај објекат, плус још најмање 20 милиона у опрему. Укупно 64 милиона, да имате у виду, то је седам или осам милиона више него што је уложено у КБЦ Ниш", рекао је председник и нагласио да није дошао у Нови Пазар да се додвори, јер зна да ће срца Бошњака тешко освојити, већ да покаже поштовање и резултате. Он је упутио извињење Бошњацима и муслиманима што у време рамазанског поста организују манифестацију, али да жели да се посао заврши што је могуће брже. 
 
Посета Рашком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић изјавио је да ће Нови Пазар убудуће добијати више трансферног новца и да ће се у том граду градити нови, модеран стадион, те истакао да би га највише обрадовало када би успео да доведе доброг инвеститора у Нови Пазар. 
 
Председник је у оквиру посете Рашком округу обишао и село Павлица, као и етно село и музеј Топлина душе
 
Посета Рашком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Најбоље и најискреније разговоре увек имам са вредним домаћинима наше Србије. Хвала Зорану Kошанину  на изузетном гостопримству, на томе што чува традицију и напорно ради како би цела породица остала на имању, чиме свима даје пример”, рекао је председник Вучић, а у разговору са мештанима најавио да ће држава обновити све три школе у Рашки и урадити спортску халу, као и да ће тај крај добити бољи пут до манастира Павлица.  
 
Посета Рашком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић завршио је посету Рашком округу у Краљеву, где је поручио да је ситуација у свету све сложенија и тежа и да Србија, као мала земља,  мора да пронађе своје место и опстане. Обраћајући се грађанима у Спортском центру Ибар, председник Вучић је рекао да му је жеља да у Краљево доведе још једног капиталног инвеститора. 
 
Посета Рашком округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Политика није списак жеља, већ оно што радимо за нашу децу и што ће остати иза нас. Зато се борим да будемо најбољи у свему, да наша једина и најлепша Србија увек побеђује, као земља пристојних, одговорних и озбиљних људи, а ја ћу наставити да чувам независност и самосталност наше Србије и као председник слободне и независне земље нећу се правдати никоме. Ја одговарам само свом народу. Хвала вам на овој огромној подршци и величанственом дочеку! Нека живи Kраљево! Живела Србија!“ 
 
31. март 2023. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).