Poseta Sremskom okrugu

Vesti

17.03.2023. - 23:04

Poseta Sremskom okrugu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je u poseti Sremskom okrugu i tom prilikom je rekao da Srbija mora da bude ozbiljna i odgovorna u teškim vremenima koja dolaze.

„Naš glavni cilj, uprkos najtežim okolnostima u poslednjih skoro 80 godina, je da naš državni i nacionalni brod vodimo sigurnom rukom do mirne luke, da izbegnemo učestvovanje u bilo kakvim tuđim sukobima i ratovima, da sačuvamo našu Srbiju, da radimo, da je gradimo i da gledamo svoja posla. To je naš sveti zadatak, veći i važniji nego ikada jer imamo samo jednu Srbiju i nju moramo da čuvamo. Mi samo želimo mir i samo tražimo da nas ostave na miru, da budemo svoji na svome, da živimo normalno u svojoj zemlji i otadžbini. Mi smo mali da bismo nečemu doprineli, ali i suviše mali da bismo smeli da dozvolimo da gubimo supstancu našeg naroda, da gubimo decu i našu budućnost“, rekao je predsednik Vučić pred punim Trgom Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici.
 
Poseta Sremskom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine istakao da Srbija mora da učestvuje u razgovorima i naglasio da znamo šta je ono što čuvamo i štitimo.
 
„Znamo dobro svoje crvene linije i umećemo čvršće i odgovornije da branimo svoju zemlju. Danas nam je baš kao i mir, potrebna mudrost kako ne bismo ugrozili budućnost svoje zemlje“, poručio je predsednik Vučić i pozvao sve građane Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da se ujedine oko ovog pitanja.
 
Poseta Sremskom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić je prisutnima zahvalio na večičanstvenom dočeku u Sremskoj Mitrovici.
 
„Hvala vam za podršku, ljubav i veličanstveni doček ovde u Mitrovici. Teško vreme je pred nama, a ja ću dati sve od sebe da na najodgovorniji i najozbiljniji način čuvam svaku našu kuću, svaki dom u našoj prelepoj Srbiji, da čuvamo svaku kolevku i svaki pedalj naše zemlje Srbije", poručio je predsednik Vučić na kraju posete Sremskom okrugu.
 
Predsednik Republike Srbije Alekdandar Vučić počeo je posetu Sremskom okrugu razgovorom sa predstavnicima lovačkog udruženja „Donji Tovarnik“, udruženja žena „Sunčev cvet“ i sa decom iz Foklornog društva „Izvor“.
 
Poseta Sremskom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Hvala vam što ste vredni i što se trudite da sami stvarate, radite i privređujete, a posebno hvala ovoj predivnoj deci koja čuvaju kulturno nasleđe naše zemlje“, rekao je predsednik Vučić, koji je nakon toga obišao proizvodni pogon kompanije „Stamenski – Moj slatkiš“.
 
Predsednik se zatim uputio ka pogonu kompanije „Plastik Gogić“ gde je imao prilike da potazgovara sa domaćinima.
 
Poseta Sremskom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Svetski standardi u ovoj kompaniji i još jedna uspešna priča iz Srbije iza koje stoji ogroman trud složne porodice koja je naporno radila kako bi postigla ovaj veliki uspeh. Ovo je dokaz da možemo sve, da Srbija nezaustavljivo grabi napred, da može da bude prva i najbolja u svemu. Zato sam ponosan na sve naše vredne, inventivne ljude koji slede svoje vizije, a ja ću se i danje truditi da obezbedim najbolje uslove za sve preduzetnike i za sve njude koji žele da pokrenu sopstveni biznis, jer u njima leži snaga i uspeh Srbije“, istakao je predsednik Vučić.
 
Predsednik Vučić je zatim boravio u Rumi gde je prisustvovao otvaranju novog objekta „Kockica 2“ Predškolske ustanove „Poletarac“.
 
Poseta Sremskom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Veoma je važno sve što radimo za našu decu i budućnost Srbije. Srećan sam i ponosan na sve što je ovde urađeno, toliko da poželim da ponovo budem dete. Ovaj vrtić je podjednako važan kako za decu, tako i za roditelje. Hvala na ogromnoj podršci, snazi, veri i energiji, a mi ćemo nastaviti da radimo zajedno za bolju Rumu i našu decu“, poručio je predsednik.
 
Nakon vrtića u Rumi, predsednik je posetio poljoprivredno gazdinstvo porodice Kosijer u selu Kukujevci i tom prilikom istakao da u ovom kraju žive veoma vredni i radni ljudi.
 
Poseta Sremskom okrugu

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Svaka čast domaćinu na vrednosti, neumornom radu i brizi o domaćinstvu i generacijama koje ovde žive. Sve je pod konac održavano i veoma čisto što je rezultat marljivog i neumornog rada svih članova porodice Kosijer“, zaključio je predsednik Vučić.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).