Посета Сремском округу

Вести

17.03.2023. - 23:04

Посета Сремском округу

Председник Републике Србије Александар Вучић боравио је у посети Сремском округу и том приликом је рекао да Србија мора да буде озбиљна и одговорна у тешким временима која долазе.

„Наш главни циљ, упркос најтежим околностима у последњих скоро 80 година, је да наш државни и национални брод водимо сигурном руком до мирне луке, да избегнемо учествовање у било каквим туђим сукобима и ратовима, да сачувамо нашу Србију, да радимо, да је градимо и да гледамо своја посла. То је наш свети задатак, већи и важнији него икада јер имамо само једну Србију и њу морамо да чувамо. Ми само желимо мир и само тражимо да нас оставе на миру, да будемо своји на своме, да живимо нормално у својој земљи и отаџбини. Ми смо мали да бисмо нечему допринели, али и сувише мали да бисмо смели да дозволимо да губимо супстанцу нашег народа, да губимо децу и нашу будућност“, рекао је председник Вучић пред пуним Тргом Ћире Милекића у Сремској Митровици.
 
Посета Сремском округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је поводом наставка дијалога Београда и Приштине истакао да Србија мора да учествује у разговорима и нагласио да знамо шта је оно што чувамо и штитимо.
 
„Знамо добро своје црвене линије и умећемо чвршће и одговорније да бранимо своју земљу. Данас нам је баш као и мир, потребна мудрост како не бисмо угрозили будућност своје земље“, поручио је председник Вучић и позвао све грађане Србије, без обзира на националну припадност, да се уједине око овог питања.
 
Посета Сремском округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић је присутнима захвалио на вечичанственом дочеку у Сремској Митровици.
 
„Хвала вам за подршку, љубав и величанствени дочек овде у Митровици. Тешко време је пред нама, а ја ћу дати све од себе да на најодговорнији и најозбиљнији начин чувам сваку нашу кућу, сваки дом у нашој прелепој Србији, да чувамо сваку колевку и сваки педаљ наше земље Србије", поручио је председник Вучић на крају посете Сремском округу.
 
Председник Републике Србије Алекдандар Вучић почео је посету Сремском округу разговором са представницима ловачког удружења „Доњи Товарник“, удружења жена „Сунчев цвет“ и са децом из Фоклорног друштва „Извор“.
 
Посета Сремском округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Хвала вам што сте вредни и што се трудите да сами стварате, радите и привређујете, а посебно хвала овој предивној деци која чувају културно наслеђе наше земље“, рекао је председник Вучић, који је након тога обишао производни погон компаније „Стаменски – Мој слаткиш“.
 
Председник се затим упутио ка погону компаније „Пластик Гогић“ где је имао прилике да потазговара са домаћинима.
 
Посета Сремском округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Светски стандарди у овој компанији и још једна успешна прича из Србије иза које стоји огроман труд сложне породице која је напорно радила како би постигла овај велики успех. Ово је доказ да можемо све, да Србија незаустављиво граби напред, да може да буде прва и најбоља у свему. Зато сам поносан на све наше вредне, инвентивне људе који следе своје визије, а ја ћу се и дање трудити да обезбедим најбоље услове за све предузетнике и за све њуде који желе да покрену сопствени бизнис, јер у њима лежи снага и успех Србије“, истакао је председник Вучић.
 
Председник Вучић је затим боравио у Руми где је присуствовао отварању новог објекта „Коцкица 2“ Предшколске установе „Полетарац“.
 
Посета Сремском округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Веома је важно све што радимо за нашу децу и будућност Србије. Срећан сам и поносан на све што је овде урађено, толико да пожелим да поново будем дете. Овај вртић је подједнако важан како за децу, тако и за родитеље. Хвала на огромној подршци, снази, вери и енергији, а ми ћемо наставити да радимо заједно за бољу Руму и нашу децу“, поручио је председник.
 
Након вртића у Руми, председник је посетио пољопривредно газдинство породице Косијер у селу Кукујевци и том приликом истакао да у овом крају живе веома вредни и радни људи.
 
Посета Сремском округу

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Свака част домаћину на вредности, неуморном раду и бризи о домаћинству и генерацијама које овде живе. Све је под конац одржавано и веома чисто што је резултат марљивог и неуморног рада свих чланова породице Косијер“, закључио је председник Вучић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).