tan2017-11-14_113427248_0.jpg

Vesti

14.11.2017. - 13:45

Poseta Udruženju porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i spomen sobu posvećenu žrtvama i najavio proširenje mandata vladine komisije za nestale i na ubijena i kidnapovana lica.

Predsednik je tom prilikom rekao da će biti postavljena spomen soba za sve kosovskometohijske i druge žrtve i poručio da se nada da ćemo uspeti da sačuvamo svoju zemlju i da nemamo više ovakvih spomen soba.
"Mi Srbi, i ponosan sam na to, uspeli smo da pokažemo poštovanje prema žrtvama drugih naroda i osudimo mnoge koji su sa srpskim imenom i prezimenom počinili zločine. A, ono što me boli je da malo gde možete da naiđete na iskrenu suzu zbog bilo koje srpske žrtve u međunarodnoj zajednici" rekao je predsednik Vučić.
„Pošto se to neće dogoditi, dodao je predsednik, moramo mi da pokažemo veće poštovanje prema našim žrtvama“. "Moramo da kažemo da su i naše žrtve bile ogromne da smo izgubili mnogo ljudi, da je na stotine hiljada ljudi napustilo svoja ognjišta, da o tome govorimo, rešavamo probleme, ali i da ne zaboravimo na one koji su branili svoju zemlju i one koji su bili krivi samo zato što su pripadali srpskom rodu", dodao je predsednik Vučić.
Predsednik je istakao da smo uspeli da ekonomski brod koji je tonuo izvučemo na površinu, ali da smo ponovo ušli u politički nemirne vode u regionu - ne svojom krivicom. Predsednik je izrazio nadu da ćemo uspeti da sačuvamo svoju zemlju i da nećemo više imati spomen soba poput ove i poručio da će učiniti sve da se pomogne porodicama žrtava. Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji i spomen sobu posvećenu žrtvama su sa predsednikom Srbije posetili i ministar rada Zoran Đorđević, ministar za inovacije Nenad Popović, šef Kancelarije za KiM Marko Đurić i patrijarh srpski Irinej.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).