tan2017-11-14_113427248_0.jpg

Вести

14.11.2017. - 13:45

Посета Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и спомен собу посвећену жртвама и најавио проширење мандата владине комисије за нестале и на убијена и киднапована лица.

Председник је том приликом рекао да ће бити постављена спомен соба за све косовскометохијске и друге жртве и поручио да се нада да ћемо успети да сачувамо своју земљу и да немамо више оваквих спомен соба.
"Ми Срби, и поносан сам на то, успели смо да покажемо поштовање према жртвама других народа и осудимо многе који су са српским именом и презименом починили злочине. А, оно што ме боли је да мало где можете да наиђете на искрену сузу због било које српске жртве у међународној заједници" рекао је председник Вучић.
„Пошто се то неће догодити, додао је председник, морамо ми да покажемо веће поштовање према нашим жртвама“. "Морамо да кажемо да су и наше жртве биле огромне да смо изгубили много људи, да је на стотине хиљада људи напустило своја огњишта, да о томе говоримо, решавамо проблеме, али и да не заборавимо на оне који су бранили своју земљу и оне који су били криви само зато што су припадали српском роду", додао је председник Вучић.
Председник је истакао да смо успели да економски брод који је тонуо извучемо на површину, али да смо поново ушли у политички немирне воде у региону - не својом кривицом. Председник је изразио наду да ћемо успети да сачувамо своју земљу и да нећемо више имати спомен соба попут ове и поручио да ће учинити све да се помогне породицама жртава. Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији и спомен собу посвећену жртвама су са председником Србије посетили и министар рада Зоран Ђорђевић, министар за иновације Ненад Поповић, шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и патријарх српски Иринеј.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).