tan2017-10-24_102026246_0.jpg

Vesti

24.10.2017. - 10:56

Predaja akreditiva ambasadora Kraljevine Danske

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću akreditivno pismo predao je i novi ambasador Kraljevine Danske Anders Kristijan Haugor.

Predsednik Vučić je tom prilikom, uz dobrodošlicu, rekao da veruje da će ambasador Haugor svojim bogatim diplomatskim iskustvom i angažmanom dati važan doprinos unapređenju saradnje Srbije i Danske, koje ove godine obeležavaju stogodišnjicu diplomatskih odnosa. Posebno je naglasio potrebu intenziviranja političkog dijaloga na svim nivoima.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Danskoj za kontinuiranu podršku u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji, kao spoljnopolitičkom prioritetu Srbije, kao i na tome što je, sa više od četiri milijarde evra davanja, jedan od naših najznačajnijih donatora.

Srpski predsednik je upoznao danskog ambasadora sa ekonomskim kretanjima u našoj zemlji i uslovima za investiranje, sa nadom da će sve više kompanija iz Danske biti zainteresovano za ulaganje u Srbiji i time doprineti jačanju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ambasador Haugor je istakao da će prioritet njegove diplomatske misije u Srbiji biti upravo povećanje ekonomske saradnje dveju zemalja i veće prisustvo danskih kompanija na srpskom tržištu. On je rekao da cene napredak Srbije na evropskom putu, kao i da u evrointegracijama možemo i dalje da računamo na podršku Danske.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
24. oktobar 2017. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).