24.10.2017

Предаја акредитива амбасадора Краљевине Данске

Председнику Републике Србије Александру Вучићу акредитивно писмо предао је и нови амбасадор Краљевине Данске Андерс Кристијан Хаугор.

Фото Тањуг Драган Кујунџић

Председник Вучић је том приликом, уз добродошлицу, рекао да верује да ће амбасадор Хаугор својим богатим дипломатским искуством и ангажманом дати важан допринос унапређењу сарадње Србије и Данске, које ове године обележавају стогодишњицу дипломатских односа. Посебно је нагласио потребу интензивирања политичког дијалога на свим нивоима.

Председник Вучић је изразио захвалност Данској за континуирану подршку у преговарачком процесу за чланство у Европској унији, као спољнополитичком приоритету Србије, као и на томе што је, са више од четири милијарде евра давања, један од наших најзначајнијих донатора.

Српски председник је упознао данског амбасадора са економским кретањима у нашој земљи и условима за инвестирање, са надом да ће све више компанија из Данске бити заинтересовано за улагање у Србији и тиме допринети јачању економске сарадње двеју земаља.

Амбасадор Хаугор је истакао да ће приоритет његове дипломатске мисије у Србији бити управо повећање економске сарадње двеју земаља и веће присуство данских компанија на српском тржишту. Он је рекао да цене напредак Србије на европском путу, као и да у евроинтеграцијама можемо и даље да рачунамо на подршку Данске.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
24. октобар 2017. године